Horoscop 2019 Scorpion sau Ascendent în Scorpion

HOROSCOP 2019 SCORPIONSchimbări în relația partenerială

Dragi Scorpioni, și pentru voi vine marea schimbare. Probabil că în ultimii 7 ani Uranus v-a schimbat serviciul, domeniul și/sau mediul de lucru; și poate că nici cu sănătatea n-ați stat prea bine. Uranus iese din Berbec și intră, 7 martie, în Taur. Schimbarea următorilor 7 ani pentru voi se arată în sectorul parteneriatelor și asociațiilor.

Dar cel mai probabil, schimbarea va începe cu tine în relația cu celălalt, mai ales dacă ești Scorpion de octombrie. Poate că circumstanțele nu îți sunt tocmai favorabile, poate că ele privesc o despărțire neașteptată sau o asociere care schimbă brusc condițiile parteneriatului. Cert e că reacția ta va fi la fel de surprinzătoare. Cei din jur nu vor fi dispuși să țină cont de condițiile tale și nici să îți recunoască autoritatea. Schimbările lui Uranus vin întotdeauna din direcții neașteptate și au finalizări asemenea, pe care nu le vei putea controla, dragă Scorpion. Toată experiența și abilitățile tale vor fi neputincioase împotriva oamenilor și vremurilor, singurele asupra cărora ai deplin control sunt reacțiile tale. Nu vei putea anticipa rezultatul evenimentelor, dar schimbările din 2019 par să aibă efecte pe termen lung (Uranus trigon Saturn-Pluto). Poți fi pus în situații atipice și întâlni oameni neobișnuiți anul acesta, în special dacă lucrezi în PR sau profesia ta sau alte activități reclamă prezentări publice.

Uranus în casa parteneriatelor poate aduce surprize și în statutul matrimonial. Asociațiile de orice fel sunt supuse schimbării, în următorii 7 ani: pot începe brusc, sfârși la fel sau transforma în ceva nou, provocator și interesant, la care nu te-ai gândit înainte. Te poți aștepta la alianțe neobișnuite sau întreruperi bruște de relații vechi. Aranjamente neortodoxe și, în principiu, temporare. Doar că anul acesta, trigonul cu Saturn ar putea da oarecare greutate noilor parteneriate.

Promisiuni de creștere a veniturilor

Dar vestea cu adevărat bună este tranzitul lui Jupiter prin Săgetător, în domiciliu și în casa banilor voștri, timp de un an, până în noiembrie 2019. Poate că ați început deja să-i simțiți prezența, din noiembrie 2018. Poate însă fi și o perioadă înșelătoare, căci în tot acest timp Jupiter este în cuadratură cu Neptun, planeta iluziilor, erorilor și deciziilor proaste. Așadar, fiți cu ochii pe bani! Sunteți mai tentați să-i cheltuiți sau investiți decât să-i faceți, ceea ce e un lucru bun, dacă vă încadrați în buget. Promisiunile de extindere a veniturilor există, dacă aveți grijă de ele. Evitați dezastrele financiare cheltuind cu măsură. Poate că sunteți tentați să vă exagerați statutul economic sau să achiziționați obiecte de lux pentru a-i impresiona pe ceilalți – n-o faceți, pentru că gestul va atrage după sine tot felul de neplăceri, de la percepții greșite care se întorc împotriva voastră până la a vă transforma în victima unor furturi sau înșelăciuni. Alte cheltuieli posibile în această perioadă sunt în domeniul educației, călătoriilor, politicii, asociațiilor religioase, publicistică și acțiuni culturale. Perioade bune pentru câștiguri și investiții susținute de tranzitele lui Venus sunt: excelent 17 ianuarie – 3 februarie și 1 – 27 noiembrie (Venus în Săgetător – peregrin, dar conjunct cu Jupiter), 18 aprilie – 15 mai (Venus în Berbec – în exil, mai puțin bun, dar de luat în calcul) și 15 septembrie – 8 octombrie (în Balanță – în domiciliu și în sextil cu Jupiter).

Blocaje în comunicare

Cuplul Pluto-Saturn merge mai departe prin Capricorn, provocând tot felul de restricții și întârzieri în proiectele legate de călătorii scurte, afaceri, promovare, marketing. Pluto, stăpânul zodiei voastre, a intrat acum 10 ani în Capricorn, în sextil cu Soarele vostru. S-ar putea ca în acești ani să vă fi dorit independență, putere și control, dar schimbările provocate de Pluto sunt atât de lente și de subtile, încât s-ar putea să nici nu le conștientizați. Ele devin mai evidente odată cu trecerea altor planete peste Pluto, cum e de exemplu tranzitul lui Saturn, timp de doi ani și jumătate. V-ați dorit reputație și recunoaștere, o poziție de conducere, tranșarea unor situații relaționale și independență. Poate că Saturn nu a adus cele mai spectaculoase șanse și soluții la aceste probleme, dar cu siguranță la finalul tranzitului (decembrie 2020) le va fi rezolvat. Saturn încetinește lucrurile și ridică piedici insurmontabile. În casa a treia pentru Scorpioni, poate vă blochează forța de exprimare, expunerea ideilor, vă pune piedici în organizarea unor activități, „demonstrându-vă” că nu știți ce faceți. Este o perioadă pasageră, din care ieșiți transformați. Transformările vor fi atât vizibile cât și discrete, nevăzute, sub influența lui Pluto și a trigonului Saturn-Pluto cu Uranus. Micile șicane în tot ce ați vrut să întreprindeți până acum vor cunoaște o schimbare de atitudine după martie 2019 și un reviriment spectaculos în 2020, sub influența tranzitului lui Jupiter. Soluția problemelor produse de Saturn în casa a treia a comunicațiilor stă în schimbarea voastră de atitudine. Încercați să fiți maleabili și deschiși noilor idei, să vă însușiți sfaturile celor mai înțelepți și cu mai multă experiență în domeniu. Și nu renunțați în fața obstacolelor, pentru că demonstrarea tenacității e parte din lecția lui Saturn. Când dați greș cu una dintre metode, încercați alta. Încercați să vă organizați mai bine și mai eficient.

Deși e cunoscut ca un tranzit dificil, plin de restricții, tranzitul lui Saturn vă poate aduce realizări extraordinare, cu efecte pe termen lung. Și mai extraordinare din 3 decembrie 2019, când Jupiter intră în Capricorn, unde va sta timp de un an, cu sacul plin de oferte. Până atunci, posibile realizări pe tranzitul lui Marte (al doilea guvernator al Scorpionului) prin Taur (9-30 martie 2019) și Fecioară (19 august – 6 octombrie 2019).

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.