Horoscop 2019 Taur sau Ascendent în Taur

7 ani de schimbare

Asta înseamnă intrarea lui Uranus în Taur, pe 7 martie 2019. De ea vor avea parte în 2019-2020 Taurii născuți în prima decadă, dar toată zodia va începe să întrevadă zorii schimbării, pe măsură ce Uranus își extinde influența și asupra celorlalte două decade. Tăurașii cei calmi și conformiști devin neliniștiți și intoleranți. Nu neapărat cu ceilalți și nu în relații (deși nici asta nu e sigur) cât mai ales cu starea de fapt. Taurii știu care sunt lucrurile de care au nevoie și sunt hotărâți să le obțină. Sunt mai dispuși să riște ca să aibă ce vor. Este o perioadă de evoluție personală, de dezvoltare a talentelor și abilităților și a nevoii de a le exprima. Mai ales în 2020, când Jupiter va fi in trigon cu Soarele lor și cu Uranus în tranzit. Evenimentele o pot lua în direcții neașteptate,  singura certitudine e că nimic nu e sigur.

Schimbări neașteptate de personalitate, imagine de sine și chiar de aspect exterior. Evenimente neașteptate te determină să-ți descoperi o latură nouă a personalității. Libertatea personală și de expresie și independența devin foarte importante în acești ani. Ești mai puțin previzibil, dragă Tăuraș, și chiar mai puțin stabil decât de obicei. Ai grijă la sănătate, pentru că Uranus în casa întâi marchează o perioadă de riscuri: boli la care nu te gândești, accidente și răniri, în special la cap și față.

Excelență prin efort propriu, cu efecte pe termen lung

Realizările sunt posibile și anul acesta. Chiar dacă oportunitățile par rezervate, Pluto și Saturn din Capricorn le trimit Taurilor promisiuni pe termen lung, în relația cu străinătatea – recunoaștere, diplome, burse de studiu, excelență prin efort propriu; poate obținute mai greu sau mai târziu, dar benefice și care vă schimbă viața. Șansele în domeniu apar în februarie, când Venus tranzitează Capricornul, Saturn, Pluto și Nodul Sud al Lunii. Se poate însă ca schimbarea să se producă la nivel interior – dacă până acum ați pus accentul pe muncă, funcții și responsabilități, de-acum înainte sunteți mai orientați către distracție și bucuriile vieții; dacă dimpotrivă, până acum ați avut parte libertate și relaxare, sunteți dispuși să le sacrificați pentru un loc important în șirul evenimentelor și la masa de discuții.

Jupiter stă tot anul într-una din casele banilor, de unde vine cu șanse bune de rotunjire a venitului prin partener, colaborări, moșteniri sau cadouri consistente. Nu însă pe măsura așteptărilor, din pricina cuadraturii cu Neptun din Pești.

Vești financiare în a doua parte a lunii ianuarie 2019, când Venus conjunct cu Jupiter în Săgetător, în trigon cu Marte din Berbec, le poate aduce Taurilor indicii favorabile legate de împrumuturi, dobânzi, moșteniri sau o mărire de salariu pentru partener. Aveți grijă cum le folosiți, căci Neptun aruncă un nor de ceață asupra acestei infuzii financiare. Risc de eroare, calculați de 10 ori și cheltuiți o dată.

Începând cu 7 martie, cu intrarea lui Uranus în Taur, începeți să știți mai bine încotro bate vântul schimbării. Martie e o lună excelentă, în care tranzitul lui Marte, în trigon cu Saturn și Pluto din Capricorn, vă insuflă energie și combativitate, exact ce aveți nevoie să vă susțineți ideile și argumentația. Venus în Vărsător vă protejează cariera și veniturile.

Carisma, afirmare personală și oportunități în mai și iunie

Sfârșitul lui aprilie, dar mai ales mai – sunt lunile voastre, dragi Tăurași! Și nu doar pentru că acum vă serbați ziua, dar și pentru că benefica Venus intră în Taur pe 16 mai, unde mai bine de o săptămână e în conjuncție cu marele Uranus și cu Soarele vostru. Carisma, afirmare personală și oportunități deschise până în iunie, când Venus face trigon cu planetele grele din Capricorn. O perioadă excelentă, în care puteți avea realizări pe termen lung sau demara acțiuni cu șanse mari de izbândă. Pe la mijlocul lui iunie, Marte din Rac vă poate ridica ceva obstacole, dar pe termen scurt.

Vara (iulie-august) e ideală pentru vacanță, căci Jupiter și Neptun retrograde încurcă rău ițele și nu indică o perioadă prea bună pentru decizii importante. Venus în Rac e deranjată de planetele din Capricorn și pare să-și fi golit sacul cu daruri sau oricum le întârzie. Dar lucrurile își revin spectaculos în ultima decadă de august și prima de septembrie, când Venus și Marte intră împreună cu Soarele în Fecioară, cu vești excelente pentru dragoste sau copii. O conjuncție explozivă, veselă, plină de energie benefică în casa distracției, iubirii, jocului și copiilor. Vă întâlniți pasiunea vieții sau câștigați la loterie? Nu se știe. Important e să ieșiți și să jucați. Cei născuți în prima decadă se pot bucura de efectele bune ale acestei conjuncții și de surprizele lui Uranus, ajuns deja la 6 grade în Taur.

Pe 19 august, Uranus intră în retrogradare, oferindu-vă o perioadă de respiro și de analiză. Spre sfârșitul lunii și în septembrie, Soarele, Mercur, Venus și Marte în tranzit prin Fecioară vă susțin emoțional și anunță vești și agitație legate de copii sau dragoste. În prima jumătate a lunii septembrie ele formează o minunată piramidă de pământ cu Soarele vostru, Uranus și planetele din Capricorn, facilitându-vă îndeplinirea dorințelor.

În octombrie, stres la serviciu (Marte intră în Balanță), dar o lună minunată cu partenerii, care sunt plini de afecțiune și înțelegere și vă aduc o veste bună; sau un cadou consistent (Venus în Scorpion). Îngriiți-vă sănătatea și odihniți-vă mai mult.

În noiembrie, Venus intră în Săgetător, sprijinindu-l pe Jupiter în acțiunile promise de mărire a bugetului. Pe 3 decembrie, Jupiter intră în Capricorn, unde va sta timp de un an în casa iubirii, distracției și copiilor Taurului. Dar despre asta vom vorbi mai multe la anul…

Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.