Inteligent sau frumos? Studiile au aflat ce preferă femeile

freedigitalphotos stockimagesAi un iubit doctorand în matematică și altul plin de mușchi, dar încă eziți între cei doi? Ce tip de bărbat preferi – inteligent sau frumos? Cercetătorii susțin că știu pe care îl vei alege în cele din urmă…

Unele lucruri nu se schimbă niciodată. Aspectul fizic este cel mai puternic indicator al sex appeal-ului, atât la bărbați cât și la femei. Un studiu realizat de psihologi la Universitatea Elon, din Carolina de Nord, relevă ceea ce știam de mult: dintr-un grup de 5 bărbați, femeile s-au simțit atrase de cel mai arătos.

Pe de altă parte, alegerile conștiente se fac net în favoarea inteligenței. Studiul a descoperit că, în alegerea partenerului, indiferent că e pentru o noapte sau pe viață, femeile preferă bărbații pe care îi cred mai degrabă inteligenți decât cu mușchi.

Alegerea lor are și o explicație științifică, crede Mark Prokosch, conducătorul studiului. Pentru cele mai multe femei, un bărbat trebuie să fie inteligent ca să poată asigura bunăstarea familiei, dar și pentru a-și transmite urmașilor genele ”bune”. Și cum în zilele noastre nu mai e nevoie să vânezi și să te cațeri prin copaci după hrană, ci să fii suficient de deștept ca să ai studii superioare, să treci testele de angajare și să obții un post bun, inteligența este, firește, la mare căutare.

Interesantă este preferința femeilor pentru bărbați inteligenți și în cazul relațiilor de scurtă durată, când logic ar fi ca atractivitatea să nu ia în seamă scorul IQ. Cercetătorii au explicat această curiozitate pe seama faptului că inteligența e la fel de sexy ca și un abdomen lucrat, fiind atrăgătoare, chiar dacă într-un mod mai subtil. Martie Haselton, de la Universitatea din Los Angeles, spune că, deși femeile intuiesc de obicei corect nivelul de inteligență al potențialilor parteneri, mai și greșesc uneori. În multe cazuri, ele spun despre bărbații de care se simt atrase că nu sunt prea inteligenți, deși testele indică exact contrariul. Se pare că inteligența ne atrage fără să știm, afectând modul în care interacționăm cu oamenii și cum îi caracterizăm, chiar dacă n-o recunoaștem ca atare.

Image: Shutterstock, PhotoDigitalPhotos stockimages

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.