Iulia Frone: „Tot ce am visat a devenit realitate”

Masajul terapeutic vindecă. Te reface fizic și psihic. Îți crește imunitatea. Te ajută să scapi mai repede de viroze sau de adicții. Este ceea ce a visat Iulia Frone să ofere oamenilor, dintotdeauna: „Voiam ca oamenii să se facă bine”. Și a construit un loc special pentru asta – Secrets of Africa: beauty&massage – Centrul de masaj si terapii alternative, o oază de relaxare și vindecare pentru trup și suflet. Am rugat-o pe Iulia Frone să ne spună povestea Salonului ei și să ne dezvăluie câteva dintre secretele acestuia.

Iulia Frone

Iulia Frone

O absolventă de REI, fană a masajului, își face propriul salon

În timpul facultății m-am angajat la Connex. Era o mare oportunitate pentru mine în acele vremuri, iar logo-ul firmei îmi inspira viitorul. Visam! Și visam frumos! Și tot ce am visat a devenit realitate! Pentru mine a fost un pas enorm și o mare școală, pe lângă facultate. Ulterior, Connex s-a transformat în Vodafone, unde am rămas până în 2007, când am avut o propunere interesantă de a fi partenera într-un mic Contact Center, care funcționează și în prezent. Eram mare fană a masajului, munca de birou făcând ca acesta să devină o necesitate pentru mine și corpul meu. Am încercat să găsesc în București un salon doar de masaj, fără alte servicii, o oază de relaxare și terapie. N-am găsit. Pe unde am mers, am simțit că masajul nu este respectat așa cum merită. Iar în scurt timp a apărut o oportunitate: etajul 1 al vilei în care era localizat Contact Center-ul s-a eliberat, lăsând un spațiu căruia i-am intuit un mare potențial pentru salonul visurilor mele.

Împreună cu soțul meu am investit și refăcut complet acest spațiu și l-am transformat în locul meu de suflet, așa cum e astăzi. La început, salonul a funcționat pentru mine și prietene. Încet-încet, vorba a circulat și au apărut clienții – care au fost foarte încântați, ne-au spus că am creat o „bijuterie” de terapie pentru trup si suflet.

Iulia Frone The Secrets of Africa

Iulia cu soțul ei și un vis împlinit: Secrets of Africa beauty & massage, Centrul de masaj si terapii alternative

De ce Secretele Africii

Soțul meu este din Burkina Faso. Acest lucru ne facilitează importul untului de karite, 100% natural, alimentar, ideal pentru multe afecțiuni, pe care îl folosim la Salon. Tot din Africa sunt și obiectele ornamentale aduse de la el, și cu care am dat viață decorului. Dintre cele circa 40 de denumiri propuse pentru Salon, pentru care am făcut un studiu în rândul prietenilor și cunoștintelor, Secrets of Africa: beauty&massage a primit cele mai multe voturi.

De exemplu, pentru cineva care își dorește să renunțe la fumat, avem un trainer care îi garantează reușita, în câteva ședințe.

Din 2017 am introdus și câteva terapii alternative (tehnica Raindrop, ședințe de coaching, ședințe de hipnoză sau terapia Prananadi), astfel încat numele salonului s-a îmbogățit: Secrets of Africa: beauty&massage – Centrul de masaj și terapii alternative. Salonul nostru este pentru trup și suflet, iar cei care îi trec pragul își descarcă aici bagajul de griji. Dacă doresc mai mult decât o simplă discuție, sunt îndrumați către terapeuții nostri. De exemplu, dacă cineva își dorește să renunțe la fumat și nu reușește singur, îi putem recomanda ședințe de coaching cu draga noastră colegă Daniela, care asigură un procent de reușită de 100%.

În primii 2 ani, Centrul a funcționat în circuit relativ închis, exclusiv pe bază de recomandări. Nu i-am făcut reclamă, practic l-am creat ca oază de relaxare pentru mine și prieteni. Însă în ultimul an numărul de clienți a crescut, mai ales străini. Pe un site de călătorii din Israel am fost cotați ca cel mai bun salon de masaj din București și așa a venit boom-ul. Am mărit echipa, păstrând o mare atenție asupra calității serviciilor. Cea mai mare provocare a fost să găsesc terapeuți excepționali, care să facă un masaj de excelență, adevărați profesioniști și gazde primitoare. Pentru că, la noi, clienții se simt ca acasă.

Iulia Frone, The Secrets of Africa Beauty&Massage Salon

foto: Pexels

Investiția a meritat fiecare bănuț

Suntem o echipă de 7 persoane, cu vârste de la 25 la 50 de ani, oameni frumoși, buni profesioniști, cu suflet bun și mâini de aur. Investiția a fost de circa 15 000 euro, dar a meritat fiecare cent.

Cea mai solicitată procedură este masajul full body de 90 de minute, cu aromaterapie. Lucrăm cu uleiurile DoTerra, 100% naturale, iar în sezonul virozelor, aromaterapia face minuni. Masajul combină tehnici de relaxare și terapeutice, în funcție de nevoile fiecărui client.

Ce-am învățat în acești ani? Să am rabdare. Să mă opresc la fiecare mică reușită și să o savurez împreună cu cei dragi, la o cafea sau un ceai bun. Să mă bucur și să pornesc mai departe. Să vreau mai mult, dar decent. Într-un cuvânt, să mă relaxez și să împart toate bucuriile cu cei din jur. Și să dăruiesc! În septembrie 2017 am inițiat proiectul „Mămica relaxată”, în cadrul caruia oferim săptămânal minim două masaje gratuite mămicilor, uneori și tăticilor, care răspund primii postărilor noastre pe Facebook.

Orice lucru bun necesită trudă. Și răbdare. Și multă dragoste pentru oameni.

Eu vreau ca toți oamenii să se facă bine

Și eu sunt mamică și știu ce înseamnă o oră de evadare și de răsfăț. Dorim să creștem acest proiect și să putem oferi relaxare mai multor mămici care nu au acces la serviciile unui salon de masaj. Le iubim și dorim să ne treacă pragul și să ne lase să avem grijă de ele. M-a întrebat odată cineva ce-mi doresc cel mai mult. I-am răspuns rapid și simplu: „Eu vreau ca oamenii să se facă bine!”

Celor care visează să-și deschidă un salon de masaj și mi-ar cere sfatul, le-aș spune să facă lucrurile cu sufletul, ca și cum ar face un salon pentru ei înșiși. Ce-aș schimba dacă ar fi să o iau de la capăt? Nimic. Am avut și momente grele, dar orice lucru bun necesită trudă. Și răbdare. Și multă dragoste pentru oameni…

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.