Mestesugari de Gusturi in Cartierul Latin: Burger & Grill House si carmangerie

Daca mergi pe Prelungirea Ghencea catre Cartierul Latin, la numarul 262 vei gasi un restaurant numit Burger & Grill House. Pana aici, nimic deosebit. Burgerii sunt la moda, toata lumea ii vrea, ii cauta, ii savureaza, cu sau fara cartofi prajiti, cu sau fara sos. Nu toate restaurantele, insa, folosesc produse din carmangeria proprie, pregatite cu atentie si cu grija pentru lucrul bine facut.

Cum am aflat de Burger & Grill House?

Cristina si Ioan Smadu

Cristina si Ioan Smadu, Mestesugari de Gusturi

Pe data de 6 martie 2018 am participat la o degustare de mezeluri crud-uscate si burgeri din carne de vita Black Angus si de rata provenind din carmangeria Mestesugari de Gusturi. Degustarea a avut loc la Burger & Grill House, perete in perete cu carmangeria. Ambele intreprinderi sunt afacerea de suflet a familiei Smadu, Cristina si Ioan.

Am petrecut o dupa-amiaza frumoasa, in compania colegilor bloggeri si jurnalisti. Am glumit, am ras si ne-am infruptat din specialitatile crud-uscate si din mini-burgerii deliciosi. Eu am degustat mini-burgeri cu vita Black Angus si cu carne de rata. Ambele variante au fost delicioase. Bunatatile au fost stropite din belsug cu vin din podgoria Gramma. Recomand Feteasca Regala din 2015 si roze-ul usor si racoros.

mestesugari de gusturi carmangerie

Vitrina carmangeriei Mestesugari de Gusturi se vede bine din strada, nu aveti cum sa o ratati. Exista parcare chiar in fata magazinului.

burger grill house

… pe care l-am mancat.

Cine sunt Mestesugarii de Gusturi?

Fost profesor de educatie fizica si sport, Ioan Smadu a ales sa-si schimbe cariera si sa se dedice prepararii carnii. In carmangeria Mestesugari de Gusturi, carnea se prepara dupa retete din zona Sambata, Fagaras, localitatea natala a lui Ioan. Cristina, directorul general al firmei, ne asigura ca toate ingredientele folosite sunt naturale, fara aditivi si inlocuitori.

“Simpla respectare a rețetelor și a calității ingredientelor nu este suficientă, supravegherea procesului de producție fiind extrem de importantă pentru a obține un produs de calitate…” – Ioan Smadu

Carnea prelucrata in carmangeria familiei Smadu este in intregime de provenienta romaneasca iar procesul de productie este supravegheat indeaproape, ceea ce asigura calitatea preparatelor. Asa am aflat ca exista crescatori de vite Black Angus in Romania. Si am mai aflat ceva: am aflat ca mai exista oameni pasionati de ceea ce fac, oameni carora le luceste bucuria in ochi cand iti vorbesc despre afacerea lor si despre provocarile pe care le infrunta zi de zi.

In magazinul de carne din Prelungirea Ghencea te simti rasfatat si totodata pierdut. Ochii trec de la un produs la altul, de-a lungul vitrinei minutios amenajate. Nu stii ce sa cumperi mai intai, asa de frumos arata totul!  Gramajoarele de bugeri Black Angus stau cuminti langa imbietoarele cotlete de berbecut care mai ca se roaga sa le iei acasa. N-apuci sa dai comanda de cotlete, ca privirea iti zaboveste pe antricotul Black Angus, la fel de imbietor si de proaspat. Carnatii de bere, carnatii taranesti de casa si pastrama de vita coapta la jar iti fac cu ochiul din cealalta vitrina. Fara sa vrei, te trezesti ca iti imaginezi cum asezi carnatii in tigaie. Te vezi cum astepti sa se incinga plita in timp ce ungi antricotul cu ulei de masline si il presari cu flori de sare. Iti imaginezi pe care dintre prieteni i-ai invita la un burger la tine acasa sau cum te-ai rasfata cu o friptura si-un pahar de vin in serile fara chef de oameni.

Mestesugari de Gusturi e un magazin in care te poti visa in chip de bucatar desavarsit. Apoi, te poti aseza la o masa, la Burger & Grill House, unde iti poti comanda tot ce-ai visat ca vei gati acasa. Daca iti inviti si prietenii, petrecerea e gata!

magazin carne cartierul latin

Totul este ambalat frumos, in tipla. Arata impecabil. Asa mestesugari de gust mai zic si eu!

Violeta Matei
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.