Monini Delicato, uleiul de măsline pe care nu-l simți

Nu-ți place uleiul de măsline extravirgin? Ți se pare că are o aromă prea puternică? Sau că e cam amar? Ei bine, pentru mofturoși există varianta Monini Delicato.  Cu aroma sa fină și suavă, uleiul Monini Delicato este alternativa recomandată de specialiștii în gastronomie celor care nu sunt obișnuiți cu gustul pronunțat al uleiului de măsline extravirgin, dar vor să-l adauge în preparate bune pentru sănătate…

uleiul de măsline dedicat mofturoșilor

foto: by Polina Tankilevitch, pexels.com

ulei de măsline pentru mofturoșiDelicato ne oferă o selecție cu un profil gustativ delicat, potrivită pentru toate boltele palatine. Prezintă un buchet plăcut, delicat și catifelat, de intensitate medie, cu note clare de iarbă proaspăt cosită, ușoare note florale și de anghinare. În bucătărie este un ideal și versatil dress­ing, fiind utilizat la legume fierte și crude, sosuri, supe, fripturi și salate. Delicato este un ulei de măsline extra virgin capabil să interpreteze nuanțele preparatelor rafinate, precum și rețete simple sau preparate raw.

Parfum: fructat, ușor ierbos

Aroma: ușor migdalat

Densitate: vâscozitate medie

Culoarea: verde cu nuanțe galben-auriu

Aciditate: 0,4%  jumătate din limita legală maximă admisa la uleiul de măsline extravirgin (0,8%) Monini Delicato cu aroma sa fină si delicată, este alternativa recomandata de specialiștii in gastronomie celor care nu sunt obisnuiti cu gustul pronunțat al uleiului de măsline extra virgin Classico. Este indicat pentru un regim alimentar echilibrat, moderat și ușor. În bucătărie este un dressing ideal și versatil, fiind utilizat la legume fierte , sosuri, supe, fripturi și salate.

Dieta Mediteraneană reprezintă un regim de viață sănătos cu multiple beneficii. Uleiul de măsline reprezintă un element central al acestei diete. Dieta Mediteraneană este caracterizată de consumul ridicat de fructe, legume, cereale integrale, cartofi, leguminoase, nuci și semințe.

Având la baza alimente cât mai puțin procesate și punând accentul pe ambianța placută creată de mâncatul în tihnă, împreună cu familia și prietenii, alimentația mediteraneană intruchipează o tradiție veche de secole care ne poate asigura longevitate și vitalitate.

Citește și:

Monini: 7 feluri de ulei de măsline extravirgin
Slăbim cu ulei de măsline? Cum îl alegem și gătim
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.