Monini: 7 feluri de ulei de măsline extravirgin

În aromă se află secretul calităţii uleiului de măsline extravirgin. În fiecare zi, după testele de laborator, Zefferino Monini şi colaboratorii săi de încredere gustă uleiurile pentru a le alege pe acelea care vor deveni Extra Vergine. Vedeți care sunt ele și la ce sunt bune.

monini 7 feluri de ulei de masline extravirgin

foto: pexels

Gran Frutatto

Parfum: fructat, floral

Aroma: amărui, uşor migdalat, dulce-picant

Densitate: vâscozitate medie

Culoarea: verde, cu nuanțe de galben-auriu

Aciditate: 0,3% – aproape jumătate din limita legală maximă admisa la uleiul de măsline extravirgin (0,8%)

Gustul distinct, picant, se datorează conţinutului bogat de polifenoli si antioxidanţi carora medicina modernă le atribuie un rol fundamental în apărarea organismului împotriva îmbătrânirii celulelor. Ideal pentru bruschete, salate, legume fierte.

Classico

Parfum: fructat, ierbos

Aroma: uşor migdalat, gust uşor amar şi picant

Densitate: vascozitate medie

Culoare: verde cu nuanțe de galben-auriu

Aciditate: 0,4% jumătate din limita legală maxim admisă la uleiul de măsline extravirgin (0,8%)

Monini Classico este uleiul de măsline extra virgin renumit pentru aroma sa consecventă. Classico, cu aromele echilibrate şi armonioase, completează orice fel de mâncare. Poate fi folosit în orice meniu delicios: sosuri, fripturi, legume proaspete.

Delicato

Parfum: fructat, uşor ierbos

Aroma: uşor migdalat

Densitate: vascozitate medie

Culoarea: verde cu nuanțe galben-auriu

Aciditate: 0,4%  jumătate din limita legală maxim admisă la uleiul de măsline extravirgin (0,8%)

Monini Delicato aromat delicat este alternativa recomandată de specialiștii în gastronomie celor care nu sunt obișnuiți cu gustul pronunțat al uleiului de măsline extra virgin

Classico este indicat pentru un regim alimentar echilibrat, moderat și uțor. In bucatarie este un ideal si versatil dressing, fiind utilizat la legume fierte , sosuri, supe, fripturi si salate.

4 uleiuri Monini Aromattizzati

Monini are și o linie completă de uleiuri de măsline extra virgine aromatizate, care pot adăuga rapid şi uşor o notă specială oricărui fel de mancare. Gama este gândită pentru a satisface toate gusturile, fără a pierde din aromele autentice şi tradiţionale ale bucătăriei italiane. Câteva picături sunt suficiente pentru a obţine un gust deplin.

Oțet si Glazes

Monini oțet și glazuri

O gamă de produse premium, oțeturile si dressingurile sunt obținute după tradiții străvechi. Procesele de producție sunt toate naturale și concepute pentru a îmbunătăți toate proprietățile lor particulare. Calitatea acestora este dată de materia primă de calitate. Bune pentru salate, carne și pește, în combinație cu uleiul de măsline extravirgin. De asemenea, sunt perfecte pe legume crude sau gătite. În tradiția culinară, chefii și-au creat întotdeauna propriile glazuri pentru finisarea preparatelor. Glazurile Monini sunt gata de utilizare, au aplicații infinite, dau o notă de eleganță celor mai simple rețete și transformă un fel de mâncare obișnuit într-unul gourmet original.

Sosuri Pesto

monini sosuri pesto

Sosurile Pesto sunt o modalitate delicioasă și ușoară de a găti o tradițională masă italiană de paste. Toate rețetele respectă vechile tradiții și păstrează parfumul autentic al ingredientelor, pentru a obține toate aromele mediteraneene într-un fel de mâncare unic.

Mai multe despre cum ne algem uleiul de măsline găsiți aici

 

24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.