Secrete de styling: soluții pentru părul creț

solutii pentru parul cretMajoritatea dintre noi vrem ce nu avem: persoanele cu părul drept visează la onduleuri, iar cele cu părul creț la o metodă miraculoasă care să le întindă părul… Celor din urmă, Arabella Zadic de la Wella România, le dă sfaturi și soluții pentru pentru părul creț

Un motiv pentru care nimeni nu vrea să aibă o podoabă capilară creață este acela că părul creț este mult mai greu de întreținut și aranjat. În timp ce părul drept este usor de spalat și fixat și se pretează la orice tunsoare și coafare, părul ondulat pierde linia tunsorii, indiferent de strădanii. Și arată aproape la fel, în orice formă și styling.

La ce soluții recurg doamnele atunci când epuizează trucurile și efortul de imaginație? Arabella Zadic, membră a echipei Wella Romania, nu crede că îndreptarea permanent e soluția: „Părul creț este deosebit de frumos și are individualitatea sa; ideal ar fi  să încercam să-l ințelegem, să-l acceptăm și să-i îndeplinim nevoile. Modificarea cea mai spectaculoasă este îndreptarea permanentă. Gândiți-vă foarte bine înainte de a face acest pas, deoarece rezultatul este definitiv. Părul va crește în forma sa naturală doar la rădăcină, iar asta presupune ca, după un timp, să aplicăm soluția de îndreptat doar în acea zonă”. Ce e greșit aici? „Procesul de îndreptare permanentă (ca și cel de ondulare permanentă pe bigudiuri) este un proces chimic foarte puternic. Produce rupturi la nivel molecular în structura firului de păr, iar efectul este ireversibil.”

Dacă vreți totuși să vă păstrați opțiunea de a jongla între cele două tipuri de structuri (păr drept/bucle), puteți apela din când în când la un coafat drept. Dar atenție mare, îndreptarea sistematică a părului creț cu placa duce la deterioarea firului și la pierderea formei.

Cheia îngrijirii și întreținerii părului creț este e folosirea produselor de îngrijire potrivite și o formă bună, dată prin tunsoare. Acest lucru presupune sa apelați la un stilist profesionist, care înțelege părul creț.

Structura unui astfel de păr este mai aparte și se regăsește de obicei pe un fir uscat, gros și poros. Comparativ cu alte tipuri, acesta se încurcă mai repede, fiind mai rebel, iar culoarea se mătuiește mult mai usor. Tocmai de aceea, produsele speciale de îngrijire sunt un must-have.

Gama SP Hydrate de la System Professional se bazează pe o formulă revoluționară de îngrijire – Active Moisture Complex, ce conferă părului o hrănire și hidratare de lungă durată. Pe bază de glicerina, D-panthenol, glucoză și fructoză, aceste produse de îngrijire sunt absorbite în profunzimea firului de păr și îl fac mai ușor de moale, fin și mai ușor de aranjat.

Wella SP Șampon hidratant 69 lei și Mască de păr,  99 lei

soluții pentru părul creț

soluții pentru părul creț

Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.