Părul, mai important decât silueta?

Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net

courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net

Ce credeți că îl impresionează pe un bărbat la o femeie pe care o cunoaște pentru prima dată? Ochii, forma corpului, picioarele? Răspunsurile bărbaților au fost suprinzătoare.

Femeile cred că bărbații sunt obsedați de dimensiunea bustului și de forma corpului lor. Dar sondajele publicate de glamour.com și match.com arată că ochii, zâmbetul și părul sunt în atenția sexului puternic înaintea bustului, hainelor, înălțimii sau greutății unei femei.

Așadar, înainte să căutați ore în șir prin dulap după cea mai potrivită rochie pentru prima întâlnire, îngrijiți-vă părul! (nu neapărat la coafor) Un păr frumos și sănătos îl va impresiona mult mai tare decât sacoul la modă sau ultima poșetă Chanel.

Un păr frumos și sănătos e printre cele mai sexy trăsături ale unei femei, motiv pentru care merită toată atenția…

Majoritatea femeilor știu că stresul, fumatul, vârsta și dezechilibrele hormonale duc la căderea părului. Ce nu știu este că pot să-și păstreze părul pe cap adoptând un stil de viață sănătos și un tratament… cu cafeină! Ok, te gândești să te trezești cu o cafea tare, dar nu-ți vine să crezi că această substanță minunată din cafea stimulează nu doar sistemul nervos, ci și foliculul de păr!

O soluție eficientă împotriva căderii părului!

Cafeina este binecunoscută în lumea medicală ca un ingredient activ în procesul de combatere a căderii părului. „Datorită cafeinei, rădăcinile firelor de păr primesc energia necesară pentru a asigura creșterea acestora”, a mai explicat Dr. Adolf Klenk, conducătorul echipei de cercetare Dr. Wolff Research în Bielefeld (Germania), compania care produce șamponul pe bază de cafeină, Plantur39. „Până la menopauză, rădăcinile părului unei femei sunt protejate de nivelurile ridicate de estrogen. În timpul menopauzei, nivelurile de hormoni la femei se dezechilibrează și afectează creșterea părului. După această etapă, impactul hormonilor masculini – testosteronul – crește. În consecință, părul crește mai subțire, cade prematur, iar scalpul devine din ce în ce mai vizibil”, a explicat doctorul Adolf Klenk.

Important este să știi că foliculii piloși au număr fix , nu se pot înmulți sau diminua, rămân aceiași ca la naștere. Un folicul dezvoltă aproximativ 15 fire de păr, în 15 faze de creștere pe toată durata vieții. Odată căzut, firul de păr nu se poate replica, de aceea e bine să folosești tratamentul înainte ca părul să înceapă să cadă.

Sampon Plantur 39

Șampon Plantur 39

Balsam Plantur 39

Balsam Plantur 39

Tonic Plantur 39

Tonic Plantur 39

Institutul de cercetare Dr. Wolff în colaborare cu Secția de dermatologie a Clinicii Universitare din Jena a descoperit noi caracteristici ale cofeinei, prin intermediul cărora se poate preveni efectul negativ al testosteronului asupra rădăcinilor firelor de păr. Special împotriva căderii părului la femei după menopauză, în laboratoarele Dr. Wolff a fost dezvoltat și brevetat un nou complex pe bază de fito-cofeină, propus pentru patentare, complex care, pe lângă cofeină, zinc și niacină, mai conține o combinație de substanțe active din fito-flavonoide din planta de soia și din cohosul negru „Cimicifuga”. Potrivit cercetătorilor, cafeina activă din șamponul Plantur39 poate pătrunde eficient în scalp datorită formulei sale speciale.

Dacă șamponul este aplicat două minute pe zi, cafeina este stocată în foliculii de păr pentru cel puțin 24 de ore, efectele șamponului fiind maxime în timpul utilizării zilnice. Merită să-l încerci, nu?!

Plantur 39 se găsește în farmacii ca șampon, balsam și tonic, în mai multe variante: clasic, pentru păr vopsit, pentru păr fin și pentru păr vopsit și deteriorat. Prețuri și detalii aici

Ce mai poți face pentru un păr des, frumos și sănătos:

  • Masează ușor scalpul, timp de 1-2 minute zilnic, pe părul uscat, de la ceafă spre tâmple și frunte.
  • Periază părul zilnic, prin mișcări blânde, înainte de spălare
  • Oferă-i zilnic o infuzie de cofeină (tonic) pentru un efect maxim

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.