Piatra care ni se potrivește. Cum ne reechilibrăm energetic?

Ție ce piatră prețioasă sau semiprețioasă îți place? Ce bijuterii anume te atrag? S-ar putea ca preferința ta intuitivă să fie exact piatra sau cristalul care îți aduc energia potrivită pentru o viață armonioasă.

Piatra potrivită, cu Dana Luțu

Bijuterii create de Dana Luțu

În fiecare an înainte de Paște parcurgem câteva săptămâni de grație, dedicate postului, rugăciunii, reculegerii și recunoștinței față de ceea ce am primit de la natură și vom mai primi de-acum înainte. Dana Luțu, creatoare de bijuterii holistice, spune că aceasta este și o perioadă bună pentru tratamente holistice, în care putem folosi la maximum puterea pietrelor și a cristalelor și beneficiile lor. În plus, pe 16 aprilie Dana spune că e „Luna plină roz”, un moment special în care ne putem curăța sufletește, detoxifica mental și spiritual și elibera de energiile negative care ne-au copleșit în ultima vreme.

Dana e pasionată de bijuterii încă din adolescență, când cristalele au atras-o pentru prima dată, irezistibil. În următorii zeci de ani le-a studiat calitățile și efectele asupra fizicului și spiritului uman și ne împărtășește și nouă câteva informații interesante…

Beneficii ale pietrelor și cristalelor magice, de Dana Luțu

„Dacă am știm să activăm toate darurile pietrelor și cristalelor, să le armonizăm și să lucram cu energia lor înaltă, atunci fiecare dintre noi am înțelege că fericirea și bucuria sunt daruri divine puse de creator în fiecare suflet întrupat. Ele sunt stări firești ale fiecărui om și nu e cazul să aveti așteptări din exterior. Iisus folosește în Biblie cuvântul „bucurie”, „bucurați-vă” – de peste 90 de ori, ca mesaj, cheie a trezirii, a conștientizării potențialului divin din noi. Se spune că suntem ceea ce gândim sau ce avem în inimă, deci totul depinde ce vibrație, de energia pe care o punem în gânduri, cuvinte și acțiuni.

Daca la fundația evoluției noastre, a fiecărui om în mod particular, am alege să punem smerenia, bunătatea, recunoștința, bucuria, lumina divină din noi, atunci am ști ce vibrații înalte au iertarea, starea de bine, sănătatea, armonia. Când iertăm pe cineva, n-o facem pentru acel om, ci pentru noi. Practic, eliberăm și descarcăm programe vechi, limitative, blocante, involutive pentru noi. Iertând, dăm jos de pe umerii a 2 suflete, al tău și a celuilalt, saculeţii adunați în zeci de ani de călătorie aici, pe pământ. Însă cel mai greu este să te ierți pe tine, din ce am experimentat eu în ani de cunoaștere, lucru cu mine, documentare ori poveștile altor oameni. Exteriorul este oglinda interiorului nostru și pe aceste frecvenţe atragem exact ce energii folosim conștient în tot ceea ce gândim, spunem și facem. Cheia este dorința, care pornește din inimă și conștiința, prezenţa în viața noastră. Să nu fim nici prizonierii trecutului și nici în iluzia viitorului, pentru că în prezent construim ce va fi mâine.

Intenționat am folosit cuvântul energii, vibrații, frecvente, trebuie să știm că, omul este un Tot, un Întreg format din spirit, minte, trup. Ființele umane și nu numai, sunt forme de energie divină. Vindecarea se referă la armonizarea centrilor energetici, a aurei, adică menținerea bateriei vieții cu energie înaltă. Dacă știm sau începem să lucrăm zilnic cu noi pentru echilibrarea energiilor corpurilor noastre, atunci vom avea sănătate, armonie, bucurie de viață, stare de bine. Și din aceste stări putem crea și atrage lucruri, persoane, relații și locuri benefice pentru noi. Așadar și cristalele sunt și emit energie, fară să aibă efecte secundare negative. Dacă mintea conștientă este în conexiune cu o grilă de cristale, un cristal de cuarț sau cu o piramidă, ele vor acționa ca o baterie, un magnet, pentru a activa energia necesară vindecării.

Puterea dovedită a cristalelor, de milenii și până astăzi

Cristalele acționează în cazul vindecării, ameliorării sau echilibrării organismului, lucrând pe cauza care a creat dezechilibrul și nu pe efect, adică pe simptomele bolii. Încă din cele mai vechi timpuri, cristalele ne-au fost ghizi, busole, prietene loiale, de ajutor, de la protecție ca scut, medicament pentru corp și suflet, până la activarea puterii, iubirii, succesului. Diferitele civilizații au folosit puterea și energia pietrelor magice.

Astăzi, cristalele sunt folosite în toate domeniile – comunicații, tehnologie avansata dar și în medicină, în chirurgia microscopică. Diamantele și rubinele – produse în laborator sau naturale – sunt folosite în operații cu laser. Cuarțurile, mai ales cuarțul de stâncă, sunt folosite în fabricarea ceasurilor, cipurilor de memorie (computere) etc. Pe plan ezoteric, dar și în medicina alternativă, terapeutică, cristalele și pietrele naturale, prețioase și semiprețioase, pot fi de ajutor în rugăciune, meditație, pentru a activa intuiția din spațiul inimii. De asemenea, așezate sub pernă sau lângă pat, pot conferi un somn liniștit sau pot ghida și inspira visele premonitorii, profetice, plăcute.

Pot fi folosite în diferite ritualuri, tehnici, ceremonii, pot fi ținute lângă copii, plante, apă, animale, pentru a echilibra, purifica, apa, atmosfera sau a vindeca. De mii de ani au fost purtate de oamenii puternici ai vremurilor, de conducători, regi și împărați pentru protecție, împuternicire, dar și de preoți în practicile religioase. Biblia de acum 2000 de ani descrie în Exodul (28;9-17-21) că, Aaron avea brâul și pieptarul cusute cu aur și bătute în pietre prețioase. Armura lui Aaron, marele preot evreu, avea montate 12 pietre prețioase, înșirate pe 4 rânduri, pentru protecție.

Încă din vechime se spune că pietrele prețioase luminoase și clare au energia înaltă de a se conecta cu îngerii păzitori. Cele ovale, fără colturi, au o mare capacitate de a fi pe frecvența undelor psihice, îngerilor invocați, putând echilibra sistemul nervos. Pietrele în formă de picătură au puterea de a se conecta cu sufletul. Reamintesc câteva din cristalele magice benefice și utile în vindecare, echilbrare, stare de bine, dar și pentru activarea energiei iubirii, atragerii partenerului potrivit.

Pietre (semi)prețioase și beneficiile lor energetice

  • Agata activează energia intuiției și stimulează sistemul nervos, concentrarea, memoria.

AGATE

  • Cristalul de stâncă purifică centrii energetici, chakrele, aura și emite energie înaltă pentru a ne proteja corpul, casa.
  •  Chihlimbarul ne învață lecția răbdării, ne oferă echilibru și claritate pentru a lua deciziile potrivite.
  • Malachitul, piatra bucuriei și dorinței de a trăi, ne ajută să recunoaștem și să ne folosim propria putere într-un mod creativ, constructiv. Este o piatră care protejează împotriva abuzurilor fizice, energetice și emoționale. Susține formarea hematiilor, ajutând în acest fel la oxigenarea întregului corp. Malachitul reduce inflamația cauzată de entorse sau răni. Ajută la eliminarea toxinelor din corp și poate fi folosit în perioadele când ținem post, când ținem o dietă sau când facem alte ritualuri de purificare.
pietre semiprețioase malachit

MALACHIT

  • Cuarțul roz conferă echilibrul interior și îndepărtează influențele negative, activează energia iubirii divine, dar este şi un aliat puternic pentru a atrage dragostea, un partener perfect pentru noi.
  • Ochiul de tigru menține echilibrul emisferelor cerebrale, ne oferă calm și încredere în noi.
  • Topazul curață aura, având puterea de a o repara, dar are și capacitatea de a reda bucuria vieții, starea de bine, liniștește sistemul nervos.

TOPAZ

  • Turmalina conferă sănătatea inimii, creierului, sângelui, dar în funcție de culori, poate activa energia iubirii sentimentale, poate împăca partenerii, fiind un veritabil consilier matrimonial.
  • Rodocrozitul este piatra iubirii, inclusiv a iubirii de sine și piatra care ne induce mulțumirea de sine și ne face să fim mai copilăroși.
  • Citrinul este piatra fericirii și a abundenței, iertării și armonizării spiritului și minții.
piatra preferată, by Dana Luțu

Brățară Dana Luțu

Încercați să gândiți astfel: iubesc pentru că simt că rezonez cu persoana pe care o plac sau mă atrage și nu pentru că am așteptări să mă iubească la fel. Altfel atașamentul, dependența, așteptările, aduc dezamăgiri, tristețe, depresie, suferință. Să fim prezenți în viață noastră și conștienți de gândurile de „neiubire” față de noi. Nu avem ce dărui dacă nu începem cu noi, dacă nu ne iubim și onorăm pe noi înșine.

Luna plină roz, 3 nopți de detoxifiere spirituală și mentală

Pe 16 aprilie ne pregătim de Luna Plină Roz, un moment special în care vom putea lucra în următoarele 3 nopți pentru curățenie sufletească, detox mental, purificare și eliberare de tot gunoiul adunat în ultimele 6 luni. Lucrăm să deblocăm ceea ce este stagnant în orice plan al vieții noastre, folosindu-ne și de cristalele prietene.

Așadar, ca instrumente de lucru vom avea în primul rând dorința, motivația, apoi ne vom așeza în liniște și vom scrie o listă cu ceea ce vrem să plece – toxic, limitativ, vechi – din viața noastră, oameni, situații, relații. Scrisul este sigiliul energetic, amprenta noastră ca ființe de lumină. Vom avea nevoie de o lumânare (atent supravegheată), un bețișor parfumat sau palo santo. Cristalele de ajutor sunt cuarțul de stancă, piatra lunii, ametistul, turmalina, ochiul de tigru, lapis lazuli. E suficient să avem unul dintre aceste cristale magice și să-l activăm, încărcăm cu intențiile noastre, cu energia noastră înaltă a iubirii, iertării, bunătății. Un alt instrument benefic este o plantă, fie rozmarin, busuioc, planta de jad sau simple frunze de dafin.

Luna Plină are influențe în viață noastră pentru minim 6 luni, așa că îndrăzniți să cereți să deblocați tot ce simțiți că nu merge în viața dvs.  Apoi pregătim un bol sau un pahar cu apă și lângă el punem cristalul. Deasupra bolului de apă, ardem lista cu maximă atenție și vizualizăm că eliberăm ceea ce ne dorim. Apa purifică și ajută la eliberare. Apoi aruncăm apa și simțim o energie a recunoștinței care ne eliberează, ne ușurează umerii, mintea, sufletul. La sfârșitul ritualului bem un pahar cu apă pentru a ne împrospăta și permite noului să intre în viața noastră.

Apoi mulțumim cu recunoștință Arhanghelului Haniel, Lunii Pline și protectorilor noștri de lumină  pentru această purificare, deblocare.

Nu uitați să iertați, să iubiți, să vă onorați și să fiți recunoscători pentru tot ce este și vine în viața voastră. Să trăiți frumos, ușor și cu bucurie în fiecare zi ce o primiti că Dar Divin.

Vă doresc să vă bucurați zilnic, să străluciți asemenea pietrelor magice, să fiți înțelepți, conștienți de fiecare gând, cuvânt, acțiune și de energia cu care vă activați viața”.

 

Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.