Piatra de jad și energia zilei de 16 mai, când are loc eclipsa de „Super Lună Sângerie”

Cu Dana Luțu, despre puterile misterioase ale pietrei de jad și cum le folosim în beneficiul nostru în orice moment, dar mai ales în noaptea de 15-16 mai, când are loc prima eclipsă de Lună a acestui an. Luna plină de pe 16 mai este o Super Lună și va avea o nuanță roșiatică, de unde și denumirea de Luna Sângerie (nuanța e dată de lumina refractată de Pământ și care cade pe suprafața Lunii). Momentul eclipsei de Super Lună Roz, cum îi spune Dana, pare să fie numai bun pentru un ritual de purificare, detoxifiere materială și spirituală și de atragere a binelui și succesului în viața noastră.

Piatra de jad și energiile ei holistice

În preajma acestui eveniment, Dana Luțu, care studiază de peste 20 de ani cristaloterapia și a fost dintotdeauna fascinată de frumusețea și beneficiile jadului, a ales să organizeze o serie de ateliere creative, holistice, „în care să ne întâlnim să povestim despre puterea și proprietățile jadului, despre cristaloterapie în general, să ne creăm propriile bijuterii talisman cu jad, să învățăm din tainele lui, cum se purifică, curăță și programează pentru a atrage ceea ce ne dorim cu inima, din spațiul iubirii și bucuriei, cum să lucrăm cu el în perioadele de lună plină și lună nouă. Detalii despre atelierele, workshopurile  creative, tematica abordată, le puteți găsi pe Facebook

De ce în luna mai și cum folosim energiile zilei de 16?

Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai, în funcție de zonă de pe glob. O eclipsă totală de Lună are loc atunci când Luna plină se mută în umbra Pământului. Pentru Luna Sângerie, aceasta va fi vizibilă în porțiuni din America de Nord, America de Sud, Antarctica, Europa, Africa și estul Pacificului. Potrivit lui Fred Espenak, expert în eclipse, această Lună plină e, de fapt, o Super Lună. Ca urmare, evenimentul astronomic e o eclipsă de Super Lună Sângerie.

Dana Luțu: „Luna mai este , luna florilor, cu energii puternice, benefice oamenilor, dacă știu să le folosească în sens pozitiv, constructiv, pentru binele lor. Pentru că pe 16  mai este eclipsa totală de Lună și Super Luna plină în Scorpion, am ales să lucrez cu o piatră naturală, semiprețioasă, magică prin înțelepciunea și vibrația ei și să va împărtășesc vouă, prietenilor revistei 24 life.ro, din beneficiile și mesajele pietrei de jad.

Scorpionul este moarte și renaștere, regenerare și putere, astfel că pe Luna plină lucrăm pe curățenie generală, ne eliberăm de tot ce s-a adunat toxic, vechi, limitative, în viață noastră, lucruri de care nu ne-am detașat la momentul potrivit din diverse motive, fie că nu le am conștientizat, fie din cauza dependențelor, a atașamentelor, care mai mult blochează și stagnează evoluția, dezvoltarea unui suflet. Pe 16 mai avem o ocazie extraordinară, o șansă magică să lăsăm săculeții  strânși, care de regulă se așează pe umerii noștri și ne sabotează drumurile, reușitele, înflorirea spirituală și sufletească.

Pentru astfel de momente importante, speciale, cea mai bună alegere e cristalul  de jad, piatra regalității. Jadul ne susține, ne ghidează și ne transmite  energie  pozitivă, vibrație înaltă, și ne activează puterea personală, starea de bine, cheful de viață, sănătatea, veselia. De asemenea, ne dă impulsul  interior de renaștere, regenerare, optimism, încredere și stimă de sine.

Jadul este considerat de mii de ani cristalul împăraților, mai ales al celor din dinastiile chineze, fiind pe-atunci venerat și un bun prețios de mare preț, laolaltă cu condimentele, aurul și mătăsurile. Cristalul de jad este simbolul bogăției, al prosperității și puterii. Se spune că, dacă ai un talisman personal din jad, poți deschide ușile potrivite, poți atrage persoanele și oportunitățile benefice pentru ceea ce îți dorești.  Jadul e o piatră magică, considerată piatra armoniei, a curajului, a loialității. Un aspect interesant al jadului, este culoarea diversificată, datorită mineralelor pe care le conține. Îl găsim în culori diverse, cea mai cunoscută fiind verdele crud, culoarea vieții, în nuanțe până la verde închis sau maroniu, dar și  de culoare  galbenă, roșie, lila, alb etc.

Asiaticii o consideră dintotdeauna o piatră vie, cu puteri miraculoase, dar acum 7000 de ani o foloseau, datorită durității ei, și la confecționarea armelor, a scuturilor de protecție.

Jadul a fost și este folosit cu succes în arta feng shui, dar și la practicarea medicinei energetice, holistice, terapeutice. Pietrele de jad erau folosite ca podoabe și la oramentarea vestimentației purtată la ocazii, iar împărații, nobilii și conducătorii de oști chinezi erau înmormântați în haine cusute cu jad.

Jadul în medicina tradițională asiatică

Jadul are multiple beneficii în sănătate, terapia cu jad fiind una dintre cele mai cunoscute, alături de terapia cu turmalină. Masajul  coloanei vertebrale cu pietre de jad încălzite, este folosită cu succes în diferite centre de medicină alternativă, datorită faptului că emite o serie de ioni activi, energii de frecvenţă joasă, care pot ajuta organismul să se vindece singur. Terapia cu jad este benefică pentru rinichi, stimulează sistemul imunitar și circulator, detoxifiază pielea, o întinerește, protejează inima și aparatul urinar. Tocmai de aceea, jadul mai este denumit piatra longevității, a tinereții fără bătrânețe.

Iubesc să lucrez cu jad, să creez bijuterii sau talismane protectoare, tocmai pentru că are proprietăți miraculoase și beneficii multiple, atât în vindecare, cât  și în purificarea casei, acționând ca un veritabil generator de energie înaltă, divină. Ne putem bucura de proprietățile și energia lui, atât prin purtarea bijuteriilor cu jad cât și prin decorarea casei cu obiecte din jad. Se spune despre jad că anulează energiile negative și purifică  atmosfera din casă, că este asemenea unui scut protector invizibil împotriva atacurilor negative, psihice, asigură o echilibrare emoțională, aduce pace sufletească, protejează mamele și copiii.

Ne putem folosi de puterea și vibrațiile înalte ale jadului purtând un colier sau medalion din jad, pentru a activa și armoniza chakrele gâtului și inimii, pentru protecție sau în momentele tensionate, de tristețe. Cerceii cu jad activează și energizează emisferele cerebrale, făcând presopunctură pe lobii urechilor. Brățara din jad este binefăcătoare că scut protector, reface aura corpului, echilibrează centrii energetici, activează iubirea și stima de sine. Este de mare ajutor în problemele legate de stomac, rinichi, inimă etc.  În feng shui, jadul este asociat cu elementul lemn și natură, viață. Pentru a debloca energiile benefice casei, energia CHI, pentru spor, belșug, bogăție, se amplasează diferite pietre  brute sau obiecte decorative din jad, în zonele  de  est  sau în sud-estul casei, în locurile aerisite, curate, unde pătrunde  lumina naturală, pentru a atrage energia soarelui, a vitalității și succesului. Cele mai reprezentative și puternice simboluri sunt  piramidele, sferele, broasca  țestoasă și fluturii, ultimele două, reprezentând înțelepciunea și iubirea.

Mesajul jadului pentru oameni este acela de a fi puternici și frumoși sufletește asemeni lui. El  conferă proprietarului puterea de a merge înainte cu optimism și  încredere, că poate face orice și ajunge oriunde își dorește.

Ritual de purificare recomandat pentru 15-16 mai

Pentru momentul rar, special, de super Luna Plină a Florilor din 16 mai, vă recomand un exercițiu, o tehnică  de curățare, de eliberare de tot ce vă limitează, blochează, de ce este toxic și învechit, limitativ, în  viața voastră. Purificați spațiul casei cu un bețișor parfumat  din salvie, palo santo, smirnă, scorțișoară. Puteți lua orice cristal aveți în casă sau vă achiziționați, un cuarț de stâncă, jad, turmalină neagră, ochi de  tigru. Când vă decideți să cumpărați cristale, important este să  luați piatra care va atrage, pentru că de fapt, cristalul vă alege pe voi. Aprindeti  o lumânare de culoare albă, verde sau bleu (tip pastilă, pentru că este practică și arde repede) pe care vă puteți scrie prenumele cu o scobitoare sau un ac. Va rog să supravegheați lumânarea cât arde și să vă conectați câteva minute, privind flacăra în liniște, pace, imaginându-vă că devine scutul vostru de lumină și având cristalul în mâna dreaptă. Scrieți pe o foaie tot ce doriți să eliberați, să plece din viața voastră, oameni, locuri, situații, relații, conjuncturi, ce nu vă mai este de folos sau vă sabotează în realizarea dorințelor, proiectelor, intențiilor voastre. Citiți apoi de 3 ori lista și cât priviți flacăra lumânării, puneți cristalul magic pe hârtie. Apoi stingeți lumânarea, mulțumiți cu recunoștință Divinității și Lunii Pline și rupeți lista sau ardeți-o la fel, cu maximă atenție. Resturile pot fi aruncate în vasul de wc, pentru a fi eliberate pe vibrația apei. Cristalul folosit îl veți lasa 1-2 nopți la lumina lunii pentru purificare, energizare și activare,  apoi el își va împlini misiunea cu discreție și în liniște. Să va fie cu folos și materializare a ceea ce va doriți!”

Alte articole de Dana Luțu:

Piatra care ni se potrivește. Cum ne reechilibrăm energetic?

Cristale și pietre (semi)prețioase în armonie cu grupa sangvină

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.