Secretul tenului frumos și tânăr, până la adânci bătrâneți

Secretul tenului frumos și mereu tânăr e cunoscut de toată lumea: hidratarea. O piele bine și constant hidratată este luminoasă, își păstrează elasticitatea și nu se ridează până târziu, în viață. Adevăratul secret constă în descoperirea unei formule cosmetice hidratante care să mențină apa în piele, cât mai mult timp. Au descoperit-o Laboratoarele Yves Rocher? Rămâne să îi testăm virtuțile pe propria piele…

Hidratarea nu este doar un gest pentru starea noastră de bine, ci un reflex de sănătate pentru întregul corp. Pielea este prima care suferă de deshidratare. Prima pe care se văd efectele unui mediu agresiv, stresului și vârstei sau pur și simplu al curățării zilnice, cu apă și săpun. Vestea bună este că deshidratarea poate fi o stare tranzitorie, reversibilă, dacă știm să o tratăm corect.

Ten deshidratat sau uscat?

Tenul uscat este un tip de ten, propriu anumitor persoane. Ten deshidratat poate avea oricine, indiferent de tipul de ten: uscat, gras sau mixt. Tenul deshidratat este lipsit de apă, pe când tenul uscat este lipsit de sebum

E posibil ca tenul gras să sufere de deshidratare ?

Da. Hidratarea tenului este esențială, inclusiv a celui gras. Filmul hidrolipidic este fragilizat și rupt adesea (în special atunci când îți cureți excesiv pielea tocmai pentru că tenul este gras), astfel încât apa se evaporă ușor de la suprafața pielii, ducând la deshidratare și senzație de disconfort.

Ten sensibil și deshidratat?

Tenul sensibil are și o barieră cutanată sensibilă, fiind extrem de reactiv. Adică se înroșește și se usucă mai rapid la vânt, soare, manevre de curățare etc. De aceea, este esențial să îl hidratezi pentru a îi îmbunătăți bariera cutanată și a-i crește astfel rezistența împotriva agresiunilor externe.

Dacă stai cu fața în apă, nu înseamnă că o hidratezi

Pielea are capacitatea de a reține apă datorită unor substanțe ce se regăsesc în mod natural în celulele sale, precum aminoacizi, uree, zaharuri și acid hialuronic. Așadar, hidratarea se face din interior. Apa din derm migrează la suprafață și se evaporă rapid, dacă nu reușim să o reținem în piele, cât mai mult timp. Cum? Prin refacerea stratului lipidic și a unei bariere cutanate puternice.

Dacă stai cu fața în apă, nu înseamnă că o hidratezi. Dimpotrivă. Ai observat că după băi prelungite pielea e mai uscată decât de obicei? Asta pentru că apa (mai ales cea caldă) distruge filmul hidrolipidic de la suprafața pielii, permițând apei din țesuturi să se evapore mult mai rapid.

Cum hidratăm eficient pielea?

Fitologii Yves Rocher s-au inspirat din mecanismele hidrice ale unei plante suculente, numită Edulis.

Plantele suculente au intrat în atenția experților Yves Rocher datorită capacității lor surprinzătoare de a gestiona apa, o resursă prețioasă în mediile aride sau expuse capriciilor vremii. Au remarcat această proprietate în mod special la planta Edulis, pe numele său latinesc Carpobrotus Edulis, o plantă suculentă ce poate fi recunoscută după frunzele sale de formă triunghiulară, de un verde puternic.

Mediul său favorit este la malul mării pe coastele stâncoase, zone ce nu sunt tocmai favorabile vieții: vântul, soarele torid, apa sărată, seceta, solurile sărace… Planta Edulis s-a adaptat. Ea și-a transformat frunzele într-o veritabilă armură vegetală pentru a rezista în zonele nisipoase de la malul mării, unde reușește să rețină apa în frunze, timp îndelungat.

Experții YR au studiat Edulis și au demonstrat un mimetism în mecanismul de acțiune al reținerii apei în frunzele plantei și acțiunea activului extras din plantă asupra pielii.

De la malul mării, în cutiuțele noastre cu gel, cremă și loțiuni hidratante

Edulis din gama YR Hydra Vegetal provine dintr-o filieră vegetală durabilă, cultivată prin agricultură bio pe câmpurile mărcii Yves Rocher din localitatea La Gacilly (Franța), în deplin respect pentru oameni și planetă. După 6 luni de cultivare în seră, lăstarii delicați ai plantei, bogați în apă celulară, sunt recoltați înainte de înflorire. După extracție, un proces natural de 5 etape permite obținerea apei din celulele plantei Edulis.

  • Mărunţirea plantei proaspete
  • Presarea pentru colectarea sucului plantei
  • Decantarea separă sedimentele
  • Separarea elementelor esențiale
  • Stabilizarea apei din celulele plantei Edulis

Noua gamă Hydra Végétal

Gel exfoliant

Gel exfoliant blând, conține apă din celulele plantei Edulis, activul hidratant.

Nu conține: coloranţi, uleiuri minerale sau parabeni

Cremă cu textură gel

E perfect transparentă, oferă hidratare tenului timp de 48 de ore (conform unui studiu clinic realizat asupra unui grup de 22 de femei. Rezultat: 48 de ore de hidratare după 2 săptămâni de aplicare, de 2 ori pe zi.)

Flacon din sticlă reciclabilă. Ambalaj din carton obţinut din păduri gestionate în mod durabil. Produsele conţin peste 90% ingrediente de origine naturală. Nu conţin coloranţi, uleiuri minerale, parabeni, silicon.

Ser lichid

Transparent, în contact cu pielea se transformă în micropicături ce pătrund rapid în piele. Oferă hidratare continuă timp de 48 de ore, confom studiului clinic citat mai sus.

Ritualul complet de îngrijire cu Hydra Végétal

1. Curățare

Gel de curăţare pentru prospeţime, Tub 125 ml

Gel de curăţare pentru prospeţime, Flacon-pompă 390 ml

Lapte demachiant hidratant, Flacon 200 ml

2. Tonifiere

Apă micelară demachiantă 2 în 1, Flacon 200 ml

Apă micelară demachiantă 2 în 1, Flacon-pompă 390 ml

Loţiune tonică hidratantă, Flacon 200 ml

3. Hidratare

Cremă pentru hidratare intensă 48 de ore, Cutie 50 ml

Gel-cremă pentru hidratare intensă 48 de ore, Cutie 50 ml

4. Îngrijire specifică

Gel hidratant anti-oboseală pentru zona ochilor, Tub 15 ml

Gel exfoliant hidratant, Tub 75 ml

Ser lichid ultra-hidratant, Flacon-pompă 30 ml

Trucuri pentru un ten hidratat

1. Apa fierbinte usucă pielea, folosește la spălat doar apă călduță. Apa fierbinte degresează pielea și îndepărtează sebumul, care previne deshidratarea pielii.

2. Aplică un produs de îngrijire hidratant o dată sau de două ori pe zi, după baie sau duș, când crema hidratantă se absoarbe cel mai eficient.

3. Aplică un strat generos de cremă hidratantă înainte şi după ce călătoreşti cu avionul. Aerul condiționat în general și cel din avion în special este mai uscat, cu puternic efect de deshidratare a pielii.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.