Susan Miller despre iubirile verii și astrograma României

Susan Miller astrolog de renume internațional, în exclusivitate pentru 24life.ro: ce vor să afle americanii de la astrolog, cât mai durează criza, cum stăm cu dragostea în vara asta și ce arată astrograma României.

PRIMA PARTE De ce crede că astrologia a devenit atât de populară, cum va fi vara 2015 în plan sentimental și care sunt zodiile favorizate de planete în perioada asta.

PARTEA A DOUA a interviului poate fi citită aici. Despre destinul României, cât mai durează criza, în ce e bine să investim și cum putem folosi astrologia în favoarea noastră…

 PRIMA PARTE

Susan MillerSusan Miller este regina neîncoronată a astrologiei vehiculată digital. Are peste 6,5 milioane de vizitatori unici lunar pe site-ul ei www.astrologyzone.com, a publicat 9 cărți (dintre care Planets and Possibilities a apărut în 6 țări, inclusiv Brazilia, China și Turcia) și colaborează cu 10 publicații internaționale (Elle USA și Hong Kong, Vogue Japonia, W Korea, Tempo Turcia, Claudia Brazilia, D Moda Spania, Amica Italia, Mini Rusia și Marie Claire China). Publică lunar un horoscop de peste 47.000 de cuvinte, atrăgându-și cititorii predicțiilor gratuite să încerce și produse contra cost: cărți, calendare, aplicații pentru smartphone, videoclipuri, eșarfe și bijuterii cu însemne zodiacale, participări la seminare și prelegeri pe teme astrologice. Pe site poți comanda propria ta carte cu horoscopul personal, în varianta tipărită sau electronică (pentru adulți și bebeluși) și cărți cu predicții anuale personale, inclusiv în olandeză, franceză și spaniolă. Din 2009, Susan a intrat pe twitter și audiența ei a explodat, pur și simplu, susținută de chat-urile zilnice cu fanii. În 2013 a lansat în colaborare cu Phunware o aplicație de mobil, o serie de horoscoape tv online (în colaborare cu Hulu TV4), câte un horoscop anual la aniversarea zilei de naștere a fiecărei zodii pe site-ul Neiman Marcus, iar din ianuarie 2015 câte un videoclip de 5 minute cu predicții anuale pentru fiecare zodie pe glamour.com, intitulate Glamourscope. Între studiul autorilor antici și al softurilor de ultimă oră, Susan jonglează cu sfaturile astrologice și predicțiile, reușind să mulțumească pe toată lumea.

Cum a ajuns Susan Miller o celebritate astro-media internațională?

La conținutul aplicației și al cărților o ajută echipa, la predicțiile lunare lucrează singură, așa cum o face din 1996, când și-a lansat site-ul. În ultima decadă a fiecărei luni, Susan lucrează zi și noapte, în apartamentul ei din Manhattan. Familia și prietenii știu că nu trebuie să o deranjeze în această perioadă, cu excepția urgențelor.

Așa mi-a spus și mie, când am rugat-o să-mi dea un interviu pentru 24life.ro: „Mihaela, dacă nu e urgent, vorbim pe 4 mai, după ce pun pe site predicțiile lunii!” Wow! Adică mi-a răspuns pe mail a doua zi, a acceptat interviul din prima, a vorbit cu mine la telefon de la New York timp de o oră jumate, despre tot ce am avut chef s-o întreb și nici nu mi-a cerut să vadă materialul înainte de publicare, cum fac unele „vedete” autohtone… Sunt impresionată.

„Cum e Susan? Ca Jackie Kennedy: elegantă, inteligentă și cu bun gust…”

M-a impresionat tonul ei prietenos, vesel, bucuros de „revedere”, deși nu ne-am văzut și n-am mai vorbit niciodată. Paul Duddridge, producătorul și regizorul seriei tv online Astrology Zone, crede că succesul ei se datorează faptului că a reușit să construiască o relație completă, directă cu cititorii ei, din prima zi a apariției site-ului. Aflu de la ea că, pentru coloana sonoră a seriei, Paul Duddridge a vorbit cu compozitorul seriei „Hunger Games”. Iar compozitorul, gândindu-se la o linie melodică potrivită personalității ei, l-a întrebat pe Paul: „Cum e Susan?” – „Ca Jackie Kennedy”, a venit răspunsul. „Elegantă, inteligentă și cu bun gust”…

De ce a devenit astrologia atât de populară în ultimii ani?

Nu doar la București e de bonton să îți știi zodia și Ascendentul, dar și la New York. Garance Doré, fotografă născută la Paris și fashion guru la New York, scrie pe blogul ei că „a devenit rușinos să nu-i respecți pe cei care cred în horoscoape”. Cititorii de horoscoape, spune Susan, sunt peste 73% absolvenți de liceu sau facultate, cu venituri medii și mari. Nu știu dacă la noi astrologia a ajuns via Susan, cert e că e un domeniu la modă. O întreb de ce crede că astrologia a devenit atât de populară în ultimii ani și ea îmi spune că asta e o teorie falsă – astrologia a fost practicată și căutată dintodeauna, doar că în secret. Regii și reginele aveau astrologul lor personal, dar oamenii obișnuiți nu-și permiteau unul. De când cu Internetul, ne permitem cu toții accesul la ce informații dorim, din astral sau de pe Pământ.

„Acum 5 ani mă întrebau doar de carieră. Când au început să întrebe despre dragoste, am știut că economia merge mai bine.”

„Bărbații sunt și ei foarte interesați de astrologie”, spune Susan. „Bărbații sub 40 de ani iubesc astrologia! Cei între 40-45 – unii da, alții nu; iar cei peste 40 de ani nu sunt interesați, pentru că nu au fost obișnuiți cu asta. În SUA, generația Y („the millennials”, născuți între 1980-1995) a fost cea mai afectată de criză. Ei sunt cei care au vrut să știe cu ce se confruntă: am un bolovan în mijlocul drumului – îl sar, îl ocolesc sau îl arunc în aer? Vor să știe ce opțiuni au. De aceea le place astrologia, pentru că eu pot să le dau câteva idei, dar ei fac ce vor. Astrologia e matematică pură, sper doar ca matematica mea să îi ajute. Interesant e că acum 5 ani, mă întrebau doar despre carieră. Când au început să mă întrebe despre dragoste, am știut că economia merge mai bine”, spune Susan râzând. „Știi, întâi trebuie să-și plătească chiria și după aia să se gândească la dragoste!”…

Ce vor să afle americanii de la astrolog

Constat cu uimire că, stând de vorbă cu Susan, afli pulsul națiunii. „Acum femeile au altă întrebare presantă”, spune ea. „Concepția. «O să mai am copii? Când pot să rămân însărcinată?» Au tot amânat momentul maternității până când acesta a devenit dificil sau imposibil. Asta e întrebarea numărul 1 cu care vin la mine. Deși ar trebui să meargă întâi la medic… Au văzut-o pe Madonna și alte staruri că au avut copii târziu în viață, dar nu-și dau seama că nu au banii lor pentru a apela la FIV sau alte proceduri costisitoare pentru asta. După 40 de ani, concepția devine o problemă”, spune Susan și începe să-mi povestească despre cum a născut ea, până la 28 de ani, în condiții medicale dificile, două fete – „pentru că mi-am dorit foarte mult să am fete!”.

Cea mare, Chrissie, e cunoscută ca designer de modă (în 2012 a lansat o linie sport-cool, Sophomore), a lucrat o vreme ca dj și e sufletul petrecerilor new-yorkeze. „Chrissie e director de creație la Warby Parker”, îmi spune Susan. „La fiecare pereche de ochelari de vedere pe care o cumperi, un procent merge în ajutorul unui sărman din lume. O companie foarte bună”, continuă ea, încântată.

Cea mică, Diana Miller, locuiește în Los Angeles și este „director de talente”, adică se ocupă de găsirea și prezentarea talentelor pentru Last Call with Carson Daly, un talk-show de o jumătate de oră produs de NBC, cu invitați muzicieni, actori, producători, tot felul de artiști. „Mă uit la emisiune în fiecare seară”, spune Susan, cu mândrie. „Zilele trecute Diana mi-a spus că a stat de vorbă cu Russel Crowe! Wow, Russel Crowe”, râde ea încântată. „Se întâlnește cu o mulțime de vedete!”. Mă întreb în gând ce-ar zice vedetele dacă ar ști că Diana e fiica celebrei… Susan Miller. O întreb în schimb dacă fetele o consultă despre mersul astrelor. „Oh, da!” vine răspunsul. „Fetele mă întreabă tot timpul, inclusiv toți prietenii lor!”

Cum stăm cu dragostea vara asta

„Chrissie m-a sunat de dimneață și mi-a zis că are o întâlnire importantă”, povestește Susan. „Spera că e o zi bună pentru întâlniri și i-am zis că da, Luna e în Scorpion, iar Mercur nu e încă retrograd. Ok, mi-a zis, totul depinde de asta! Am întrebat-o dacă mi-a citit predicțiile. Mi-a spus că da, dar a uitat ce-a citit și că e un pic agitată. Fetele mă țin în priză și toți prietenii lor sunt prietenii mei. Așa că m-am ales cu prieteni care au 20-30 de ani!”, râde ea cu încântare. „E distractiv.”

„Te întreabă și despre dragoste? ” zic, încercând să aduc vorba despre iubirile din vara asta, sub influența lui Venus retrograd… „Desigur, toată lumea mă întreabă!” spune ea. „Fetele și prietenii lor. Chrissie e logodită. I-am spus că e o Lună plină bună și m-a întrebat atunci de ce s-a certat cu Leo (nr – actorul Leo Fitzpatrick) în weekend și i-am zis că nu din cauza ei, ci pentru că el are un job nou. Nu e nimic grav”, râde mama. „Mi-a cerut o dată bună pentru nuntă vara asta. Dar i-am spus că Venus e retrograd din 26 iulie pe 6 septembrie, aproape toată vara. Nu e o perioadă prea grozavă pentru căsătorii”, spune Susan.

Nu e o perioadă prea bună pentru căsătorii sau proceduri radicale de înfrumusețare.

„Venus retrograd diminuează iubirea. N-o stinge complet, dar e greu cu Venus slăbită, fără voce. Venus retrogradă reduce iubirea, Marte retrograd reduce sexul. Nu e o perioadă bună nici pentru proceduri radicale de înfrumusețare. Eu nu prea cred în chirurgii estetice, dar în orice caz e bine să nu le faci pe Venus sau Mercur retrograd. În schimb, Jupiter foarte aproape de Soare va avantaja bărbatul din relație. „August e cea mai bună lună din an, în general, pentru toată lumea”, spune ea. „Cât despre uniunile din această perioadă, soțul va fi foarte fericit. Iar Jupiter aduce bani și copii”, râde Susan. „În prima jumătate a anului Berbecii și Leii o duc bine cu dragostea. Pe 11 august își pierd avantajele în favoarea Taurilor și Fecioarelor, care vor avea șanse timp de 13 luni. Tot timpul e cineva care se bucură de favorurile planetelor. Acum Scorpionul are cea mai bună perioadă pentru carieră, după aceea Săgetatorul, șamd.”

PARTEA A DOUA aici Despre destinul României, citit în stele: Cât mai durează criza, în ce e bine să investim și cum putem folosi astrologia în favoarea noastră…

 

foto: arhiva Susan Miller

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.