Târguri de mărțișor 2015

Fie că vrei să cumperi sau doar să te inspiri din ideile de cadouri ale artizanilor, iată ce găsești în perioada 26 februarie – 8 martie în câteva târguri de mărțișor 2015.

Târgul de mărțișor și 8 martie „Vive la femme!”

Unde: Galeriile Excelsior Str. Toma Caragiu nr. 3 (intrare din Ion Ghica) vis-a-vis de Cinema PRO, in spatele Palatului Șuțu (muzeul de Istorie al orașului București)- lângă Piața Universității. Între 27 februarie si 1 martie, Galeriile Excelsior vor deveni Casa Mărțișoarelor din centrul Bucureștiului – pereții exterior vor fi tapetați cu mărțișoare realizate în diverse tehnici și din diferite materiale: lemn, fetru, pânză brodată, metal, sticlă, fimo, mărgele, sârmă, hârtie etc.

Când: 27 februarie – 8 martie

Ce găsim: Creații handmade destinate femeilor din viața noastră: mărțișoare, colecții fashion, handmade, cosmetice, delicatese.

 

 

O ingenioasă colecție de bijuterii (brățări din coral și onix alb (boabe de 6 mm), bufnițe și gărgărițe din folii de aluminiu, broșe trandafirași, semnate Diana Crafty https://www.facebook.com/pages/Diana-Crafty/298247450294914?fref=ts

 

Obiecte vestimentare din mătase naturală, semnate Allistration http://boutique.allistration.ro/

 

De la Cluj, Caravana Handmade https://www.facebook.com/caravanacolorata?fref=ts

 

Oana DArt, cu mărțișoare reprezentând albinuțe, ardei, buburuze, flori, fluturi, trifoi și multe altele: https://www.facebook.com/OanaDArt. De doi ani se ocupă de handmade: „Mă axez mai mult pe brățări țesute. Confecționarea lor durează între 2 ore și 10 ore, în funcție de model și lățime.”

 

Târgul Bounty Fair cu 2 ediții, la 1 săptămână distanță: „În alb și roșu”, de mărțișor  și „Din dar pentru femei”, de 8 martie

Când: 28 februarie – 1 martie și 7-8 martie

Unde: Casa Universitarilor, Str. Dionisie Lupu, nr. 46, Bucharest, România. Târgul ține 2 zile, sâmbătă 28 februarie și duminică 1 martie și weekendul 7-8 martie, între orele 11:00 și 20:00. Intrarea este liberă.

Ce găsim: mărțișoare handmade haine și accesorii vestimentare obiecte pentru decorare interioară, jucării și articole pentru cei mici produse naturale și bio produse alimentare naturale branduri românești cu design-uri unice. O zonă de restaurant și lounge, cu băuturi diverse, mâncare gătită și produse de cofetărie. (Restaurantul Casei Universitarilor se poate lăuda cu mâncare bună la prețuri mici)

 

 

26_02_Afis MartisorExpoziție Handmade de Mărțișor la Casa Schiller

Când: 26- 28 februarie 2015

Unde: Casa de Cultură Friedrich Schiller (Strada Batiștei nr. 15, București) în lobby-ul de la parter.
O expoziție de primavară, cu produse lucrate manual, obiecte unicat sau de serie mică, semn al creativității și imaginației participanților.
Program: joi și vineri de 16:00 la 18:30, sâmbătă: 10:00 – 16:00. Intrarea este liberă.

Ce găsim: mărțișoare cu aplicații din orez, bijuterii inedite din ceramică, mătase, mărgele, pietre semiprețioase, perle, obiecte practice și decorative (căni pictate, cutii de cadouri, lumânări pictate, agende etc), gentuțe, săculeți, mănuși și accesorii croșetate, cutiuțe origami etc.

 

Unde găsim ii frumoase, modele unicat

Dacă vreți să vă luați o ie, sau să faceți una cadou, pe lângă modelele din târguri puteți găsi sau chiar comanda una pe gustul vostru, la Făbricuța de ii, un parteneriat între Daniela Mandu (Cusut cu ață roz) și Vanessa Resler (Gala Couture, creație vestimentară haute couture pentru fetițe și doamne).

Daniela Mandu despre ii: „Am dorit să obțin o bluză autentică prin croială, dar cumva adusă în contemporan, ca model. Sunt realizate din pânză topită 100% bumbac, țesută în România, în culori natur (crem, nealbită), alb și negru. Broderiile sunt delicate, executate la mașina de brodat, cu ață germană Gunold. Îmbinarea părților componente ale iilor se face prin danteluță de bumbac, în același ton cu țesătura.

Partea de la gât este lucrată manual, la fel șnurul din ață mouline, executat manual. Iile se găsesc în showroom-ul din strada Mărgăritatelor nr. 8 (intrare Vasile Lascăr).
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#Shopping