Tendințe în moda 2019, cu designer Andreea Tincu

Am rugat-o pe cunoscuta creatoare Andreea Tincu să ne spună mai multe despre moda 2019 – ce culori purtăm, ce linii și țesături? Aflăm că tendințele anului sunt diverse, dar au un punct comun: natura și valorile tradiționale.

Down to Earth Trend: Burberry, Jil Sander, Maison Margiela

Andreea Tincu este unul dintre cei mai cunoscuți designeri romani, cu o experiență extinsă în domeniul modei. Absolventă a Universității de Artă „George Enescu” din Iași, Andreea și-a făcut din pasiunea pentru modă o profesie de înaltă clasă, spre bucuria femeilor care vor să se îmbrace bine și să fie mereu în trend. Înainte de a-și forma propriul brand în 2007, Andreea a lucrat cu nume importante ale modei românești. În prezent este Head designer al brandului Sense și are propria linie vestimentară. Colecțiile ei au ajuns pe podiumuri din România și din lume (Kiev, Amsterdam, Viena, Atena, Sarajevo, Londra, București, Iași, Zagreb…), iar numele ei a apărut în publicații precum La poesia della moda -100 stilisti e loro collezioni (edit. Logos Art, Italia, 2010), Vogue UK, Collezioni It, Elle, Marie Claire, Cosmopolitan etc. Andreea Tincu este designerul preferat al multor personalități locale, printre care și Prima Doamnă a țării, Carmen Johannis. Andreea și-a lansat colecția SS 2019 la Săptămâna Modei de la Viena și are planuri mari pentru 2019. „Creez haine pentru orice femeie care iubește noutatea, finisările  premium, printurile creație proprie și materialele high class”, spune Andreea despre noua ei colecție.

Reîntoarcerea la natură

24life.ro: Ce purtăm în 2019?

AD: Tendințele noului sezon Spring Summer 2019 sunt extrem de variate, deoarece Industria Modei nu se poate raporta doar la două, trei variante. Există foarte mulți cumpărători/cumpărătoare, iar oferta trebuie să fie variată. Se observă evident o reîntoarcere la valorile tradiționale, la natură și la tot ceea ce ține de mediul înconjurător, în paralel cu o tendință spre  materiale noi, altfel decât cele clasice, forme oversized, cu exagerări intenționate.

Go Fish Trend: Dior, Vuitton

Îmi plac următoarele tendințe: Down to Earth, care presupune tonuri neutre de beige, ivory și kaky, Go Fish – ce te duce cu gândul la lumea porturilor, a plaselor de pescari, așa cum este intitulată sugestiv și tendința respectivă; Golden Women sau triumful solar al galbenului auriu, cu un impact vizual maxim. Feeling Dotty ori lumea veselă a bulinelor e o tendință pe care o iubim de la mic la mare.

Polka Dots: Dolce & Gabbana, Max Mara și Burberry

Golden Child: Marc Jacobs, Balenciaga, Carolina Herrera

Printurile eșarfă sunt pe gustul meu, deoarece am de ceva timp linia mea personală de eșarfe imprimate după picturile mele. Utility Worker este un mix ingenios între look-ul safari și army. Salopete, pantaloni cargo, jachete militare, toate acestea sunt piese de bază într-o garderobă în tendințe.

Trends Utility: Alberta Ferretti, Dries van Noten, Coach

Scarf Print: Etro, Marin Serre

Culorile noului sezon sunt calde, în special orange, jester red, ocru tumeric, light coral, aspen gold, dar și verde olive. Personal, îmi plac colecțiile Dries van Noten și Vika Gazinskaya.

Noua colecție Andreea Tincu, primăvara-vara 2019

24life.ro: Cum arată noua colecție semnată Andreea Tincu și cum a fost primită la Viena?

AT: Noua mea colecție SS 2019 a fost lansată în septembrie anul trecut, în cadrul Vienna Fashion Week. Este o colecție în alb, negru, dar și pete de culoare, albastru intens, light coral, roșu sau olive. A fost primită de un public numeros, ceea ce confirmă faptul că Andrea Tincu este un brand cunoscut prin prezentări de modă profesioniste și atractive. La eveniment intrarea se face majoritar pe baza achiziționării biletului, ceea ce înseamnă că trebuie să placi publicului, dacă dorești o prezență foarte bună în sală.

Pe site-ul meu sunt deja câteva modele disponibile, iar restul colecției va fi disponibilă online, începând cu luna februarie. Este o colecție ready-to-wear, pentru femei tinere sau care se simt în continuare tinere. Moda nu trebuie să se oprească la o anumită vârstă. Creez haine pentru orice femeie care iubește noutatea, finisările  premium, printurile creație proprie și materialele high class.

Rochia de mireasă semnată de Andreea Tincu

24life.ro: Deși pare imposibil, din motive de vârstă, ești de anul acesta și soacră mică, felicitări! O ocazie excelentă să aflăm mai multe despre cum vor arăta anul acesta rochiile de mireasă…

AT: Da, fata noastră, Iris, s-a căsătorit civil de Crăciun, urmând ca nunta religioasă să fie în toamna acestui an. Deoarece aveam 19 ani când am devenit mamă, sunt într-adevăr o soacră relativ tânără, iar mireasa a urmat tradiția familiei, respectiv căsătoria din dragoste, la o vârstă frumoasa. Suntem familia clasică, unde se citește foarte mult și se respectă valorile și dorințele fiecăruia/fiecăreia.

Viitorii miri, împreună cu socrul mic. Pardesiul alb e din colecția Andreea Tincu Fall-Winter 2019

La cununia civilă, rochie made by Andreea Tincu, colecția FW 2019

Voi lansa foarte curând noua linie Bridal Collection, astfel încât atat Iris, beneficiara directă a acestei lansări, dar și alte mirese își pot comanda rochia Andrea Tincu. Când vorbim despre acest segment de cliente, tendințele sunt foarte permisibile și țin mult de natura evenimentului. Cum vor fi rochiile bridal Andrea Tincu? Atât romantice, cât și minimaliste, din materiale foarte bune și ingenios construite.

Redactia
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.