Trupa Amadeus lansează un album aniversar

2020 e anul în care trupa Amadeus împlinește 20 de ani, iar Andreea, Patricia, Bianca și Laura lansează un album 100% independent, realizat prin forțe proprii, cu multe sacrificii, dar și multe bucurii. Lansarea albumului coincide cu lansarea single-ului “Joy”, al cărui videoclip a fost filmat astă-vară într-o tabără de creație în mijlocul naturii, unde s-a definitivat albumul.

Cele 14 piese se încadrează în genul new age, cu influențe muzicale care se simt de ani buni în muzica Amadeus – cinematic, gospel, new classical și muzica tradițională a mai multor culturi. Instrumentistele au colaborat pentru acest album cu compozitorul Xenti Runceanu, fratele Andreei, care semnează compoziția și producția muzicală, dar și cu percuționistul maldivian Faizan.

Andreea: “E un album atipic pentru zilele noastre, când muzica se face la normă. A crescut în câțiva ani, piesă cu piesă, iar fiecare cântec are povestea lui. Interacțiunile noastre cu scene din zeci de țări de pe patru continente, concertele în care am simțit că muzica este vibrația unitară din sufletele a sute de mii de oameni de culori, religii și etnii diferite, toate acestea au adăugat câte-o notă, câte un ritm la piesele noastre. Albumul acesta este o oglindă a ceea ce fiecare dintre noi 4 este în acest moment și a tot ceea ce noi 4 suntem împreună.”

AMADEUS album 2020

Veniturile rezultate din vânzarea albumului vor fi direcționate către misiunea Fundației Sensiblu, aceea de a oferi un spațiu sigur femeilor victime ale violenței domestice, mai ales în această perioadă dificilă, în care trăiesc nu doar cu teama de violență, dar și cu teama de îmbolnăvire, insecuritate financiară, lipsa de predictibilitate și incertitudinea legată de durata pandemiei.

Lansarea albumului în ziua de 25 noiembrie, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, nu este întâmplătoare. Este ziua în care cele patru membre ale trupei își iau angajamentul de a lupta activ, constant și pe termen lung în lupta împotriva violenței domestice, şi nu doar prin donarea sumelor obţinute din vânzarea acestui album.

Patricia: “În viitorul apropiat ne dorim să facem cât mai multe întâlniri online cu femeile afectate de violență domestică, în care să le insuflăm curaj, să le aducem bucuria muzicii și să le asigurăm că nu sunt singure.”

Amadeus este unul din cele mai populare grupuri muzicale românești în acest moment, cu numeroși fani în toate colțurile lumii. Fetele și-au câștigat locul în sufletul oamenilor din toată lumea, în calitate de artist independent, fără sprijinul unei case de discuri. Canalul lor de youtube  are peste 140 de milioane vizualizari, iar albumul “Joy” este așteptat de fanii genului din toată lumea.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.