Pasta Party cu Antonio di Vaio: cum ne alegem sosul pentru paste

Un sos bun pentru paste poate face dintr-un prânz sau o cină banale un moment special, de gustul căruia îţi aminteşti peste luni şi ani. Antonio di Vaio, brandul lansat pe piaţa internă în 2017, din dragostea românilor pentru bucătăria italiană, îşi propune acum să ne înveţe cum să ne alegem sosul. Sosurile Antonio di Vaio sunt perfecte pentru cei care iubesc aromele tradiţionale siciliene și nu doresc să renunțe la plăcerea de a savura o mâncare bună, dar şi preparată rapid.

Antonio di Vaio sosuri pentru paste

Pentru sosuri, brandul Antonio di Vaio foloseşte numai roșii coapte în regiunile însorite din Sicilia, carne atent selecționată și de origine controlată și cele mai bune legume, fără a adăuga coloranți sau conservanți.

Descoperă promisiunea gustului autentic italian si alege din gama bogată de sosuri şi pesto Antonio di Vaio varianta preferată:

Sosuri Antonio di Vaio

  • Sosul Napoletan este unul dintre cele mai faimoase sosuri din bucătăria italiană. Din reţeta originala am păstrat roşiile, ceapa, morcovii şi ierburile italiene. Îmbracă pastele cu sosul napoletana ca să dai mesei tale savoarea tipică a bucătăriei din sudul Italiei.
  • Sosul Arrabbiata este un preparat pentru cei care preferă mâncarea cu gust picant. La fel de aprig și iute ca fulgii de chili folosiți la prepararea sa, se gătește rapid, cu roșii din abundență garnisite cu usturoi, pătrunjel și ardei iuți cât să capete savoare. Este un sos de paste potrivit și pentru dietele sărace în grăsimi, vegetariene sau vegane.
  • Sosul Basilico este simbol al Italiei si expresia simplității tradiției culinare din sudul țării. Preparat din ingrediente în culorile drapelului național: roșu, alb și verde, sosul cu busuioc îmbracă orice fel de paste cu gustul pasiunii mediteraneene pentru mâncarea sănătoasă și bine făcută.  Dulceața pulpei de roșii, iuțeala cepei și aroma delicată a busuiocului dau o tușă sofisticată oricărei rețete pregătite pentru a fi savurată alături de cei dragi.
  • Sosul cu măsline sau “sugo alla puttanesca”, se potrivește atât cu paste lungi, cât și cu paste scurte. Este un sos ce își împrumută savoarea din gustul sărat al măslinelor și caperelor. Ca să-l mai îmblânzim, l-am combinat cu roșii dulci și ulei de măsline extra virgin. Sosul de roșii cu măsline continuă să fie unul din preparatele cele mai iubite ale bucătăriei italiene.
  • Sosul de roșii cu ciuperci este un preparat versatil potrivit atât cu paste și orez, cât și cu feluri de mâncare din carne albă sau roșie.  Amestecat cu pastele aburinde, sosul își elibereaza treptat aromele delicioase. Bureții cărnoși, care răsar după fiecare ploaie, sunt curățați, tăiați, înnăbușiți în ulei de măsline și potriviți la gust cu sare și ierburi italiene. Când încep să bolborosească pe foc, adăugăm roșiile zemoase și dulci și lăsăm să se încingă “solo un attimo” până ce aromele se îmbină și sosul gustos este gata de servit.
  • Sosul Bolognese, cel mai apreciat sos din bucătăria italiană, este denumit după Bologna, orașul poreclit La Grassa (Grasa) ca recunoaștere a calității bucătăriei locale. Denumit și sos de roșii cu carne, este pregătit după o rețetă simplă, pe bază de roșii dulci, coapte sub soarele generos al Italiei la care adăugăm legume pline de vitamine (ceapă, usturoi, țelină, morcov). Pentru un gust autentic, amestecăm totul cu carne de vită și porc înnobilată cu un strop de vin roșu. Desăvârșim aroma cu ulei de măsline extra virgin și un amestec de ierburi mediteraneene. Acum e gata de servit alături de paste cu ou lungi sau scurte.
  • Sosul cu ton: Dacă ți-e dor de mare și ai poftă de un fel de mâncare cu pește, ți-am pregătit un sos sănătos numai bun de combinat cu paste de toate formele. Cu doar trei ingrediente principale, suc de roșii, pește și ceapă, sosul cu ton e soluția rapidă și delicioasă ori de câte ori vrei să gătești ceva sănătos și lejer. Pasta de anșoa și pătrunjelul adaugă o aromă proaspată, autentic italiană. Combină sosul cu paste scurte în formă de penne, spirale sau melci și adu-ți aminte de gustul verii!
  • Sosul de roșii cu ricotta este o variantă a clasicului sos napolitan înnobilat cu textura cremoasă și catifelată a brânzei.  Dulceața roșiilor și aroma subtilă a ricottei ne aduc aminte de gustul de lasagna. Rețeta noastră modernă are la bază un amestec de brânză cremoasă cu gust fin, pereche numai bună cu aroma un pic picantă a brânzeturilor maturate. Am adăugat la final, un vârf de condimente mediteraneene pentru un gust specific sudului Italiei. Tot ce mai ai de făcut este să îl amesteci cu pastele tale preferate.
  • Sosul carbonara este un amestec de tradiţii italiene şi americane. Noi am pus laolaltă ingrediente delicioase şi hrănitoare într-un sos cremos: smântănă, brânză, bacon şi ouă. Amestecă sosul cu paste lungi aburinde în zilele în care ţi-e poftă de un fel de mâncare hrănitor şi săţios. Încearcă-l în combinaţie cu spaghettele noastre şi vei simţi savoarea unui preparat care a devenit rapid un simbol al bucătăriei italiene.
  • Sosul pesto. Parfumatul busuioc, preţioasele seminţe de pin şi aromatele brânzeturi italiene şi-au dat întâlnire în sosul pesto. Pastelor le-ar sta bine condimentate cu aroma sa celebră, aşa că i-am făcut loc in selecţia noastra de sosuri cu un avantaj de preţ care nu va trece neobservat.

Citeşte şi:

Eisberg salata ambalată, mai sigură decât cea de la piaţă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.