Cele mai frumoase 6 insule din Europa, în vacanța visurilor

Căutați comoara din insulă, în vacanța visurilor? Nu mergeți prea departe, aruncați o privire pe cele mai frumoase 6 insule din Europa!

Santorini, una dintre cele mai frumoase insule grecești

Insula grecească Santorini, în Marea Egee

Dintre cele 6 insule din Europa, care merită să le arunci nu doar o privire, ci să le și vizitezi, măcar o dată în viață, trei sunt grecești:

Santorini

Santorini, una dintre cele mai frumoase insule din Europa

Oia, Santorini; foto: Pexels

Creta e cea mai mare insulă grecească și probabil cea mai cunoscută și vizitată. Pe locul al doilea, Santorini. Situată în Marea Egee, numită cândva Thera, Santorini a apărut după o erupție vulcanică plasată de arheologi pe la 1500 î.Ch. Vulcanul e stins de peste 3500 de ani, dar a lăsat în urmă o plajă neagră de-a lungul țărmului și grote inedite, acum atracții turistice. Cele mai frumoase plaje sunt Perissa, Red Beach și White Beach (unde accesul se face dinspre mare). Santorini înseamnă Oia, Imerovigli, Firostefani și Fira (capitala), cu priveliște direct către caldera (craterul fostului vulcan). Atracția principală este caldera, orașele albe și bisericile cu turle albastre, agățate într-un echilibru aparent instabil pe roca vulcanică, la 500 de metri deasupra mării, pe care le vedeți în ilustratele cu Santorini. Puteți vizita Muzeul de arheologie, farul din Faros sau face croaziere pe mare.

insule din europa: grecia

foto: Pexels

Dacă sunteți amatori de ruine antice, din Santorini puteți da o fugă cu ferri-ul până în Naxos (1-3 ore, în funcție de cursă). Naxos e una din insulele Ciclade, unde găsiți comoara, printre ruinele templului lui Apollo (Portara) sau ale turnului Crispi, cândva parte dintr-un castel venețian antic.

Oriunde ați merge în Grecia, nu ratați uleiul de măsline fabricat artizanal, mierea, măslinele și preparatele locale delicioase.

Zakynthos

Insule grecești: Peștera Albastră din Zakynthos, Grecia

Insule grecești: Peștera Albastră din Zakynthos, Grecia

Dacă tot v-ați hotărât pentru o insulă grecească și ați văzut deja Santorini, puteți încerca Zakynthos, în Marea Ionică. O priveliște relaxantă, cu plaje întinse și peșteri subacvatice, raiul scufundătorilor. La suprafață găsiți două muzee cu piese istorice de valoare, unul din ele fiind muzeul bizantin, cu picturi din perioada Renașterii.

Chefalonia

Grecia, pe insule: golf în satul de pescari Assos, pe coasta Insulei Chefalonia, Grecia

golf în satul de pescari Assos, pe coasta Insulei Chefalonia, Grecia

E cea mai mare insulă grecească din Marea Ionică, un paradis natural pentru turiști. Și nu doar peisaje fascinante, ci și așezări moderne, cu tot confortul. Printre atracții este parcul natural din vârful Muntelui Ainos, sistemul de peșteri Melissani, care pornește de la suprafață, coborând sub pământ, până la cursuri de apă subterane, unde poți merge cu barca. Capitala insulei e Argostoli, un orășel cochet cu magazine și restaurante.

Capri

Insula Capri

Insula Capri

Capri este una dintre cele mai populare destinații turistice. Este o insulă italiană, în Marea Tireniană, unde turiștii vin în principal pentru 3 lucruri: Grota albastră, un circuit de stânci și peșteri cu apă de o culoare albastră incredibilă. Celelalte două sunt Villa Jovis, un fost palat al Împăratului Tiberius și Biserica San Michele Arcangelo, din Anacapri. Cele mai frumoase priveliști le poți avea într-un tur cu barca, de unde poți admira portul Piccola sau portul Grande, un fost port de pescari. Și să nu uităm degustările cu meniuri și vinuri italienești și, desigur, înghețata…

Skye

Skye

Skye

O găsiți aproape de țărmul nordic al Scoției. E foarte căutată de turiștii amatori de plimbări montane și trasee pentru cățărări. Alpiniștiilor le este recomandat lanțul Cuillin, cu stânci în forme inedite și creste dificil de traversat. Reieful insulei oferă condiții perfecte pentru drumeții, de unde multe specii de păsări pot fi urmărite cuibărind în habitatul lor natural. Pe lângă priveliște și sport, te poți bucura de folclor și culoare locală ascultând cântece galice în pub-urile de pe insulă.

Fuerteventura

Fuerteventura

Fuerteventura, insulă în arhipelagul insulelor Canare

E o insulă din zona coastei de vest a continentului african, parte din Insulele Canare (7 insule de origine vulcanică în Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei). Este recunoscută pentru plajele cu nisip alb și peisajele minunate care dau spre ocean. Activitățile sportive preferate de turiști sunt surfing-ul și windsurfing-ul, scufundările și pescuitul. Alte două insule de vizitat din arhipelag sunt Gran Canaria (capitala la Las Palmas, unul dintre cele mai mari orașe spaniole) și Tenerife, cea mai mare și cea mai cunoscută dintre Insulele Canare. Gran Canaria e pentru plajă, sporturi acvatice și nautice, golf, mers cu bicicleta și drumeții către satele din centrul insulei și peșteri. Tenerife e cea mai populată dintre insulele spaniole, are de toate: de la păduri tropicale la magazine de designer, de la puțuri adânci forate în roca vulcanică până la dansurile fierbinți din Carnavalul anual (al doilea după cel de la Rio), muzee și temple alături de artă modernă. Peste toate tronează zăpezile veșnice de pe Pico del Teide, cel mai înalt vârf din Spania.

Foto: ©Shutterstock

Citiți și: Lacul Garda, un paradis natural și turistic

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.