La masă cu Al Bano

Diana Georgescu a stat la masă cu Al Bano și ne povestește impresii de la fața… localului bucureștean unde poți să deguști preparate italienești și vinuri din podgoriile artistului.

După amiază de ianuarie, în București. Mormane de zăpadă acoperite de noroi, pe trotuare și în intersecții. Mersul pe jos, ca și parcarea unui autovehicul, sunt o provocare. Pe o străduță din spatele intersecției Baba Novac, ascunsă printre vilele rămase stinghere, o Trattoria cu nume de cântec italian – Felicita – o oază de lumină și căldură, într-un deșert de gheață.

În interior, căldura devine incendiară: cunoscutul cântăreț Al Bano stă la masă cu amfitrionii și câteva celebrități locale, care îi sunt prieteni buni: Marcel Pavel, Florin Apostol, Olga Bălan (care vara trecută a filmat acasă la artistul italian, pentru o emisiune la TVR), Cristian Greţcu. Printre ei, patronul restaurantului și bunul lui prieten Vlad Sauciuc, doi români îndrăgostiți de muzica lui Al Bano, care au avut ideea deschiderii unui restaurant cu specific italian, ce poartă emblema artistului.

 

Se servesc bruschete cu roșii, pastă de măsline și fileuri de anșoa, creveți înveliți în șuncă, prosciuto cu pepene galben, o mare varietate de măsline aromate și brânzeturi italienești asezonate cu fructe proaspete. Sute de sticle de vin, unele purtând nume ale celebrelor lui hituri, stau înghesuite pe polițe. Toate conțin vinuri din producția podgoriei artistului, aflată în regiunea Puglia, din sudul Italiei – soiuri bune, la prețuri accesibile, cea mai scumpă sticlă de vin costă 110 lei.

Atmosfera e festivă, dar intimă, Al Bano zâmbește din zecile de fotografii ce decorează pereții. Cel real, ceva mai în vârstă, dar la fel de vesel, le vorbește comesenilor despre restaurantul și hotelul lui din Italia, unde, la fel ca și aici, poți să bei din vinurile artistului și să asculți muzica lui. Iar din când în când, poți chiar să stai cu el la masă…

Foto: click.ro, Diana Georgescu

 

Diana Georgescu
Latest posts by Diana Georgescu (see all)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.