TOC, TOC, o comedie sărită… din balamale!

3Dacă vrei să mori de râs, mergi la TOC, TOC, o comedie sărită… din balamale! Cel puțin așa spune Diana Georgescu, care a supraviețuit și ne spune care e treaba cu TOC, TOC  – sâmbăta asta, ultima reprezentație din an!

Șase pacienți cu tulburări obsesiv-compulsive (TOC), care organizează o sesiune ad-hoc de terapie în grup, în sala de așteptare a unui psihiatru renumit, este premisa neconvențională de la care pleacă acțiunea piesei TOC TOC.

2Dr. Stern este un specialist renumit in tulburări obsesiv-compulsive. Acesta acordă rar consultații în Franța, iar cele șase personaje aflate în sala lui de așteptare s-au programat cu multe luni înainte, pentru a obține o consultație. În lipsa doctorului, care întârzie mult, cei șase vorbesc, se cunosc și joacă Monopoly, făcând o veritabilă terapie de grup, întreruptă pe rând de crizele de TOC ale fiecăruia.

O maniacă a curățeniei, un taximetrist obsedat de calcule, un tânar care se deplasează sărind de pe o piesă de mobilier pe alta, o fanatică a controlului, o tânără ce repetă fiecare frază de două ori și un individ care are ieșiri verbale și gesturi bruște își dau savuros replica și stârnesc hohotele nebune de râs ale spectatorilor.

Piesa, scrisă de dramaturgul Laurent Baffie este jucată în mai multe țări și se bucură de un imens succes. Versiunea românească, tradusă și adaptată de Irina Margareta Nistor, a fost pusă în scenă de Ricard Reguant, regizorul catalan care a montat primul musical de tip Broadway de la noi, „Chicago”.

Din distribuția montării din România fac parte: Andrei Duban, Anca Țurcașiu, Mihai Gruia Sandu, Andreea Samson, Monica Ciută,  Doina Antohi, Andrei Mateiu, Victor Bucur, Cristian Mitescu și Daniel Burcea. Scenografia este semnată de una dintre cele mai talentate scenografe din noua generație, Ioana Pashca, iar producătorul executiv este Mihaela Popescu.

Reprezentațiile au debutat în 18 octombrie, la Grand Entertainment, și vor continua după Sărbători.

Text: Diana Georgescu

Foto: Alin Maximilian

Diana Georgescu
Latest posts by Diana Georgescu (see all)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.