Un păr mai des și mai strălucitor, cu Plantur 39 Color

Eu sunt fan Plantur 39, pe care îl folosesc cu mare entuziasm și rezultate excelente împotriva căderii părului. Când am primit la testat șamponul și balsamul , m-am gândit – ok, știu că e bun pentru păr, dar e imposibil să și coloreze firele albe! Și am avut dreptate. Nu colorează firele albe, pentru că nu e vopsea, ci nuanțator! În schimb, de la prima folosire, culoarea părului a devenit cumva mai uniformă și a căpătat o strălucire aparte. Iar adevărata surpriză mă aștepta abia după următoarea spălare…

Plantur 39 Color Brown

O chestiune de nuanță

Știți cum e după ce ți-ai vopsit părul – culoarea se duce puțin câte puțin la fiecare spălare și își pierde tonul vibrant inițial, devenind tot mai ștearsă. Ei bine, cu Plantur 39 Color se întâmplă exact invers: cu fiecare spălare, șamponare și tratare cu balsam, culoarea părului câștigă în intensitate. Iar firele albe devin din argintii – bej-aurii! O schimbare subtilă de nuanță, dar care știți cât de mult contează?…

La fel se întâmplă și cu părul natural (nevopsit) sau cu șuvițe, căruia Plantur 39 Color Brown îi dă o nuanță vibrantă și strălucire.

Surpriza Plantur 39 Color Brown

Nu e om de peste 30-40 de ani care să nu fi observat cu spaimă primul fir alb apărut în podoaba capilară. Apoi, cu îngrijorare crescândă, pe al doilea și al treilea. Uneori, primele fire apar de la 25 de ani. Alteori, după 40. Și, nu știu dacă ați observat, dar firele albe sunt întotdeauna mai groase și mai rezistente decât celelalte. Cresc mai repede. Nu se rup niciodată. Și nu cad nici dacă tragi de ele! Printre cele 50-100 de fire căzute zilnic, toate sunt în culoarea părului natural. Iar argintiul, oricât de puțin, bate la ochi și se vede de la distanță. Firele albe se disting întotdeauna semețe dintre cele șatene sau blonde, stricându-ne look-ul și zen-ul.

Este și motivul pentru care cunoscutul brand german Plantur 39 cu fitocafeină împotriva căderii părului a lansat o formulă inovatoare, Color. În varianta Brown sau Blonde, șamponul și balsamul cu fito-cafeină nu doar ne ține părul pe cap, dar îl și nuanțează, îi dă strălucire și, cu fiecare spălare, estompează argintiul, ajutându-ne să prelungim timpul până la următoarea vopsire.

De ce nu ne place părul grizonant?

Poate că părul complet alb are haz, cel cărunt – în nici un caz. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, melanocitele (care dau culoare firului de păr) își reduc activitatea, produc mai puțină melanină și în cele din urmă mor. Astfel, melanina lipsă din firul de păr este înlocuită cu bule de aer, care dau firului culoarea albă, de fapt o non-culoare. Procesul de încărunțire depinde de mai mulți factori, printre care genetici, etnici și de mediu. Indiferent cine „ne scoate fire albe”, ele există și nu sunt deloc sexy, pentru că sunt asociate cu înaintarea în vârstă, indiferent la ce vârstă apar!

Unora le apar primele fire albe la 20 de ani, altora – abia la 50. Mie mi-au apărut târziu, dar la fel de enervante. Și ca mine gândesc majoritatea femeilor, astfel că 9 din 10 vrem să nu le mai vedem.

Metode de mascare a firelor albe, când ai părul natural șaten:

 1. Colorare cu vopsea permanentă sau semipermanentă, într-o nuanță apropiată de cea a părului. Pentru asta există numeroase variante de vopsea, în cele mai variate nuanțe. Din păcate, acestea conțin produse agresive pentru păr, cum este amoniacul, care destructurează firul, cu efecte dramatice asupra părului. De la atâta vopsit, ajunge subțiat, țepos, tern, lipsit de elasticitate și viață.
 2. Decolorarea părului în întregime sau doar în șuvițe, ceea ce face ca firele albe să fie mai puțin vizibile. Din păcate, decolorarea e cel puțin la fel de agresivă pentru păr ca și vopsirea, ca să nu mai vorbim de timpul pierdut la coafor și de costuri, în ambele cazuri.

Eu am folosit ambele metode, alternativ, în anumite perioade de viață. În ambele variante, după o vreme, părul meu începe să arate ca o mătură. Indiferent că îl vopsesc într-o nuanță apropiată de culoarea naturală sau îl decolorez, rădăcinile grizonante cresc în jur de 1 cm pe lună, așadar trebuie să îl colorez iar, la un interval de 2 luni, maxim 3. În cazul șuvițelor, firele albe devin vizibile ceva mai târziu, dar nu pot să le las așa mai mult de 4-5 luni.

 1. Nuanțare între vopsiri. Nuanțarea nu acoperă eficient firele albe, dar îți lasă un interval de respirat (ție și părului) între vopsiri, cu toate avantajele acestei amânări. Este exact ce promite Plantur 39 Color șampon și balsam cu extract de fito-cafeină. Partea bună cu nuanțatoarele este că nu pătrund în firul de păr și nu îl afectează în niciun fel. În plus, Plantur 39 Color hrănește firul și îl ajută să rămână mai mult timp ancorat de scalp. Partea rea cu nuanțatorul este că, nefiind vopsea, are efecte pe termen scurt, iar dacă renunțăm să îl mai folosim se duce la prima spălare…

Cum se folosește ?

Atât șamponul cât și balsamul au o culoare delicioasă, ciocolatie, aproape că îți vine să le mănânci. Nu sunt bune de mâncat, ci pentru hrănit părul, iată cum:

Ce scrie în instrucțiunile de folosire:

 • Distribuie șamponul uniform pe părul ud și masează ușor rădăcina. Lasă-l să acționeze 2-5 minute, în funcție de intensitatea dorită a culorii. Clătește cu apă din abundență.
 • Aplică balsamul pe tot părul, de la rădăcină până la vârf. Lasă-l 2-5 minute să acționeze pe păr. Clătește bine. Balsamul Plantur 39 Color intensifică efectele șamponului. Spre deosebire de celelalte balsamuri, care se aplică doar la vârfuri, balsamul Plantur 39 Color și la rădăcina părului.

Plantur 39 Color Brown, șampon și balsam nuanțatoare, cu fito-cafeinăCum l-am folosit eu:

Prima dată le-am aplicat conform instrucțiunilor. Am observat că nuanțarea „prinde” mai ușor pe părul natural sau decolorat, decât pe cel alb sau închis la culoare. Pentru firele albe și rădăcinile crescute, e important să ții șamponul și balsamul pe păr minim 5 minute, la fiecare aplicare. Evident, cu cât ai mai puține fire albe, cu atât nuanțarea are un efect mai intens.

Atât șamponul cât și balsamul au o textură fluidă, care îți permit să le folosești și fără apă. De aceea, la a doua spălare, eu am pus șamponul la rădăcină pe părul uscat, am masat un pic și l-am lăsat acolo vreo 10 minute, timp în care m-am uitat la tv. Apoi am intrat la duș, am clătit părul, am aplicat a doua șamponare, timp de 3 minute, la fel și balsamul. Iar efectul a fost wow! Firele albe nu au dispărut cu totul, dar sunt mult mai puțin vizibile. Vă imaginați cum o să fie după încă o spălare? Și încă una?… 😊

De ce Plantur 39 Color Brown și nu alte șampoane și balsamuri?

 • Pentru că dă o nuanță frumoasă și strălucitoare șatenului tă Cu cât mai deschis la culoare, cu atât mai vibrant efectul.
 • Pentru că nu mai năpârlești ca o pisică și nu mai găsești păr peste tot, nici măcar un singur fir în cadă, după ce te-ai spălat pe cap.
 • Pentru că e comod de folosit acasă, ca parte din rutina obișnuită de îngrijire a părului. Nu stai cu el pe cap o oră, nu provoacă alergii, ca unele vopsele de păr și, oricât de ciocolatiu pare, nu-ți colorează și pielea mâinilor sau scalpul, deci îl poți folosi fără griji fără mănuși.
 • Pentru că îți estompează firele albe și rădă Nu cu totul, dar cât să prelungești timpul până la următoarea vopsire. Nu uita, cu cât îl ții mai mult pe păr și îl folosești mai des, cu atât efectele sunt mai vizibile! Eu am început să-l folosesc după 2 luni de la vopsire, de 2 ori într-o săptămână. Nu știu când va fi cazul să-mi vopsesc din nou părul, dar cu Plantur 39 Color Brown am speranțe mari 😊
 • Eu am folosit Plantur 39 Color Brown, dar există și în varianta Blonde.
 • Se găsește doar în farmacii. Preț: 50-55 lei/șamponul și 40-50 lei/balsamul

 

Citește și Plantur 39, șampon și balsam cu fito-cafeină împotriva căderii părului sau Părul, mai important decât silueta?

 

 

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.