Tratamente cu aerosoli în bolile respiratorii, la Herculane

Știai că la Herculane sunt 16 izvoare naturale cu apă termominerală, înșirate pe o distanță de 4 km, de-a lungul râului Cerna? La care se adaugă un foraj de mare adâncime, care a scos la suprafață un izvor propriu? Iar acesta alimentează bazele de tratament ale hotelurilor Diana Resort și Afrodita Resort & Spa. Cel mai important factor curativ natural, care a creat renumele Băilor Herculane, îl constituie izvoarele termale cu apă termosulfuroasă și cele clorurosodice radioactive.

ape sulfuroase

Sulful viu

Sulful termal din apele termominerale din stațiunea Băile Herculane este un sulf solubil, dizolvat în apele termale de mare adâncime, cu o mare putere de pătrundere și de difuziune în organism în timpul îmbăierii. Pe drept cuvânt, marele nostru clinician și balneolog, părintele balneologiei clinice românești, prof. dr. Marius Sturza, a denumit sulful termal conținut de apele termominerale din Herculane sulf viu.

Pinul Negru de Banat, foto credit: Raescu Cosmina

Fără sulf, procesele fiziologice fundamentale, transformările biochimice complexe vitale și intime ale țesuturilor nu ar putea avea loc. Singurul sulf asimilat în organism este sulful neoxidat. Prin urmare, un compus al sulfului este cu atât mai activ, cu cât este mai puțin oxidat.

Sulful viu de Herculane se folosește în tratamente diverse și se pare că are efect în bolile respiratorii, bronșite, traheo bronșite cronice, sinuzite, alergii respiratorii, astm bronșic. De ce să nu încerci o cură balneară cu aerosoli?

Tratament cu aerosoli cu apă sulfuroasă

Ei bine, acesta presupune efectuarea de inhalații printr-un aparat de aerosoli cu ultrasunete, care transformă apa minerala sulfuroasa din lichid în aerosoli. Principalul avantaj al aparatului de aerosoli cu ultrasunete este capacitatea de a transforma lichidul care trebuie administrat (apă minerală sulfuroasă sau medicamentele în formă lichidă) în particule extrem de fine, de aproximativ 5 microni, fiind astfel mult mai ușor de inhalat. Inhalarea aerosolilor ajută la eliminarea secrețiilor din plămâni. relaxează mușchii căilor respiratorii și permite astfel o mai bună oxigenare a plămânilor și crește rezistența la infecții a mucoasei căilor respiratorii.

Mai multe despre Diana Resort, Băile Herculane, găsești aici.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.