Zestrea de Liliana Țuroiu, premiată la Model of the Year

O rochie din colecția Zestrea de Liliana Țuroiu, purtată de reprezentanta României la Best Global Model of the Year 2016, a fost desemnată ca cea mai spectaculoasă ținută a Galei care a avut loc pe 28 noiembrie, în Portugalia.

rochie din Zestrea de Liliana Țuroiu, desemnată cea mai frumoasă ținută la Best Model of the Year 2016

Îmbinând măiestria straielor medievale ale domnițelor cu o compoziție grafică impresionantă, rochia lungă, de ceremonie, semnată Liliana Țuroiu a fost aplaudată la scenă deschisă. Rochia a fost realizată din voal negru, cu aplicații de catifea și dantelă și inserții de broderie aurie cu motive tradiționale românești.

Best Global Model of the Year este un concurs internațional dedicat modelelor profesioniste din întreaga lume și organizat an de an în Portugalia. Ca un element definitoriu, una dintre probele concursului pune accentul pe ținutele purtate la gală – toate fiind, conform regulamentului, exclusiv creații ale designerilor din țara de unde vine fiecare participant.

Juriul, format atât din personalități portugheze, cât și din persoane din domeniul modeling-ului internațional, a desemnat pe 28 noiembrie cel mai bun model al anului 2016 dintre cei 50 de concurenți, fete și băieți, ca și cea mai spectaculoasă ținută a serii. Modelul câștigător va avea intra în portofoliul agenției internaționale de prestigiu Major Model Management, cu birouri în New York, Miami, S. Paolo, Rio de Janeiro și alte mari orașe ale lumii.

“M-am simțit aproape de România, mândra de ceea ce reprezint si uimită de frumusețea culturii noastre. Sper ca prestația mea sa fi fost la înălțimea frumuseții creației pe care am avut onoarea să o port, a declarat Alexandra, reprezentanta României în concurs. Alexandra a făcut o figură frumoasă atât în competiția Best Global Model de anul acesta, cât și în cadrul Galei de Premiere care a avut loc luni seară în Portugalia.

Colecția „Zestrea” este un amestec fascinant de tradițional elegant în interpretare modernă ce poartă semnătura creatoarei Liliana Țuroiu

Adevărată ambasadoare a turismului şi promotoare a simbolurilor româneşti, creatoarea Liliana Ţuroiu – artist plastic și Lector Universitar Doctor în cadrul Departamentului de Modă al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti –a sprijinit întotdeauna cultura românească, atât prin colecțiile și expoziţiile sale de artă şi costum contemporan, cât şi prin numeroase conferinţe susţinute în cadrul unor prestigioase instituţii academice românești și internaționale.

În colecţia „Zestrea”, piesele vestimentare trediționale românești sunt surse de inspiraţie pentru broderii moderne, utilizate în creaţii vestimentare contemporane, îmbinând măiestria materialelor preţioase, precum dantelă, tul, catifea şi mătase metalizată cu cea a broderiilor elaborate, de inspiraţie medievală.

Zestrea by Liliana Ţuroiu” este mai mult decât o colecţie de veşminte: este un proiect cultural de promovare a identităţii naţionale, cu un puternic caracter educaţional, intercultural şi adresat celor preocupaţi de tradiţie, valori autentice şi modă. Proiectul cuprinde atât colecţia vestimentară modernă, inspirată din costumul tradiţional românesc, cât şi un album de artă şi costum, ale cărui fotografii au fost realizate în Castelul Bran.

Mai multe despre arta Lilianei Țuroiu puteți citi în articolul De ce „Zestrea” are succes și pe pagina de facebook  a Lilianei Țuroiu

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.