Niciodată Nicăieri, un thriller polițist cu final neașteptat

Niciodată nu să nu ai încredere în toată lumea, nici măcar în cei pe care îi crezi apropiați. Și nicăieri nu ești în siguranță. Nici măcar pe holurile Poliției din Sydney. Și nici atunci când ești o polițistă draguță și deșteaptă, cum e personajul principal din Niciodată Nicăieri, de James Peterson și Candice Fox, (primul roman din seria Detective Harriet Blue) publicată la noi de editura RAO.

Niciodată Nicăieri thriller editura RAO

Deși este semnată de un cuplu de scriitori, comentariile laudative menționate pe ultima copertă sunt adresate exclusiv dlui Peterson, autor american de thrillere, (re)cunoscut și apreciat pentru talentul de povestitor, forța personajelor și felul în care te face să citești fiecare pagină cu sufletul la gură, până la sfârșit.

Chiar dacă despre Candice Fox nu spune nimeni nimic, cartea pare să fie a ei: s-a născut în suburbiile Sydney-ului, scrie cărți polițiste și a câștigat în 2014 trofeul Ned Kelly pentru cel mai bun roman (Hades). Iar personajul principal al cărții este Harriet, din Sydney, cunoscută ca Detective Blue.

Nu știm cui aparține ideea sau fiecare frază din roman, dar e o poveste numai bună de citit în călătorii sau în concediu, la marginea mării. Sau la întoarcere, când vântul rece de toamnă și burnița ne țin în fotoliu, în compania unei cărți bune.

Dialogurile curg ușor, personajele prind viață și ne îndeamnă să le aflăm povestea. Cu bune și rele, lumea e la fel și în decorul exotic pentru noi al unei mine de oțel, săpată undeva pe un platou de pietriș, pe un pământ uitat de lume, în mijlocul deșertului australian.

Tunelurile minei dețin secrete uluitoare și pericole nemaiîntâlnite, pe care, paradoxal, nu vrea să le afle nimeni. Cu excepția detectivei venite din Capitală special să cerceteze crimele. Viața e dificilă pentru o femeie în ținuturi neiertătoare, printre bărbați duri, foști militari sau foști condamnați. Dar și mai dificilă atunci când ea vrea să le arate cine e șeful. Acțiunea se rostogolește rapid și ne atrage irezistibil în echipa câștigătoare, imposibil să nu țineți cu Detective Blue!

Nu vă lansați în ipoteze, pentru că nu veți ști cine este criminalul până la ultima pagină. Credeți-mă, nici nu vă trece prin cap! Suspansul e deplin, și totuși… atât de firesc, după ce afli vinovatul.

Nu ratați „Niciodată nicăieri” (în original Never Never), dacă vă plac romanele polițiste bune!

Cărți noi și interviu cu autorii:

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.