Wagner Arte lansează noua colecţie de bijuterii „Byzantium”

Wagner Arte lansează cea mai frumoasă colecţie de bijuterii create până acum în România de către casa Wagner. Sursa ei de inspirație a fost arhitectura neo-românească cu influențe bizantine a multor clădiri din Cotroceni, minunatul cartier unde se găsește atelierul Wagner.

Spectacolul rafinamentului și redescoperirea marilor valori de lângă noi

Este cea mai nouă colecție de bijuterii creată de Ana Wagner. Piesele din porțelan au forma crucii bizantine, pe care artista a redescoperit-o în detalii splendide și ascunse ale arhitecturii Cotrocenilor. Forma inedită a porțelanului, corespondențele lui calme cu metalele și pietrele semipretioase, regalul culorilor și al miniaturii, designul ingenios fac din Byzantium colecția-colecțiilor. Bijuteria că artă născută, acum, din redescoperirea marilor valori din vecinătatea și patrimoniul nostru cultural.

„Călătoriile sunt principala mea sursă de inspirație. Am spus-o adesea. De astă dată, inspirația a venit chiar din vecinătatea atelierului nostru, din superbul cartier Cotroceni. Cauți, uneori, ce ai chiar lângă tine. O simplă plimbare devine o călătorie exploratorie. În plimbările mele prin Cotroceni am observat, tot mai atrasă, detaliile stilului neoromânesc  care se distinge în arhitectura zonei. De aici, de la un detaliu-simbol  mi-a venit ideea acestei colecții. Forma porțelanului din Byzantium este inspirată de crucea bizantină, așezată atât de discret și divers ca element grafic în patrimoniul arhitectural al Cotrocenilor. Byzantium este rezultatul unei părți a călătoriei spre mine însămi, prin Cotroceni.  Și mai este omagiul meu Cotroceni, locul unde ni s-au născut și împlinit atâtea proiecte și de unde sper ca micul nostru atelier să devină brand național”,  spune Ana Wagner despre noua colecție.

Colecţia este compusă din 26 de piese-coliere, cercei şi brăţări-înnobilate cu aur, pietre semipreţioase precum rubin, peridot, topaz, aşezate pe lanţuri fine şi sisteme din argint aurit.

Dacă doriți să admirați bijuteria ridicată la rang de artă, mergeți s-o admirați în showroom, începând cu 13 Septembrie.

Vista Alegre – etapa portugheză din cariera Anei Wagner

La ora vernisajului colecției Byzantium, Ana Wagner este cu sufletul și gândul alături de noi, la mii de kilometri depărtare. Este pentru prima dată când Ana nu poate participa la lansarea unei colecții pe care a creat-o. Dar absența este motivată și ocazia cum nu se poate mai fericită pentru parcursul creator al Anei. Ea se află în Portugalia, unde va crea, o perioadă, alături de departamentul de design al unei fabrici prestigioase de porțelan, Vista Alegre. La sud de Porto, aproape de malul oceanului Atlantic, Vista Alegre este  o nouă etapă în cariera Anei, îmbogățită astfel cu experiența portugheză. Îi ținem pumnii, îi urăm succes și suntem mândri de ea.

Despre Wagner Arte Frumoase și Povești

Marca Wagner Arte Frumoase şi Povești s-a impus pe scena manufacturilor românești prin poveștile așternute pe porțelanuri cu tehnici clasice de pictură manuală. Îmbinarea dintre rigoarea tehnicii handmade – mereu rafinată – și fantezia subiectelor este caracteristica mărcii Wagner Arte.

Colecția va rămane permanent în showroomul Wagner Arte din Cotroceni, în bdul.Gheorghe Marinescu 4. Telefon: 0723191656 sau online wagnerarteshop.com.

Program de vizitare Wagner Arte: luni-vineri, 10.00 – 18.00, sâmbătă 10.00-14.00 pe bază de programare.

Informații: Irina Wagner – partener Wagner Arte – irina@wagnerarte.ro

Vizitați magazinul online Wagner Arte

Citiți și:

24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.