Balvanyos Resort, o oază de confort și lux în mijlocul pădurii

Prima oară când am ajuns la Balvanyos era un sfârșit de februarie.  Ningea ca în povești, iar stratul de zăpadă era gros și afânat, de un alb sclipitor. Fascinația zăpezii a fost atât de mare, încât habar nu mai am la ce hotel sau în care parte a stațiunii am stat. Am fotografiat cai negri alergând în zăpadă și am participat la Festivalul-concurs al preparării porcului (cu degustari de produse locale la multe dintre standurile participante).

Caii de la Balvanyos

Caii cei frumoși de la Balvanyos, foto: ©Violeta Matei

Felierea carnatului

De la unul dintre standurile festivalului porcului de la Balvanyos, foto: ©Violeta Matei

A doua oară când am vizitat Balvanyos, n-am avut cazare în stațiune, am fost într-o excursie din Covasna, ocazie cu care am aflat despre Metoda Covasna și tratamentul la mofetă, Băile Hătuica și Băile Fetelor Apor.

Tot cu această ocazie am vizitat Balvanyos Resort, cu al său Grand Santerra SPA, un loc minunat, amplasat pe un vârf de munte cu brazi seculari, cu poteci șerpuite și, din păcate, și cu urși hai-hui pe drumuri bătute.

Balvanyos peisaj de munte cu brazi, ceata si nori

Priveliștea de la Balvanyos Resort e fascinantă, în special când se ridică ceața, foto: ©Violeta Matei

De ce să alegi Balvanyos Resort pentru un sejur romantic și relaxant

Dacă ești în căutare de experiențe în natură, însă nu ești gata să renunți la confortul hotelurilor de lux, Balvanyos Resort poate fi destinația ideală pentru tine. Aici, totul este modern, curat și confortabil. Te vei afla în vârf de munte, cu posibilitatea de a face drumeții, sau, pur și simplu, de a te relaxa în aer curat, cu miros de brad și cu triluri de păsărele.

Relaxare la SPA

Centrul Grand Santerra SPA este rezervat în totalitate pentru oaspeții hotelului. Piscina wellness este alimentată cu apă de izvor, încălzită la 30 de grade C. Există o zonă de înot, perfectă pentru puțină mișcare.

De asemenea, aici te poți relaxa în bazinul cu hidromasaj, cu apă sărată cu sare de Praid și încălzită la 38 de grade C, sau in bazinul cu hidromasaj cu apă de izvor la 37 de grade C.

Bazinele Kneipp pentru băi alternative calde-reci sunt printre preferatele mele. Le găsești aici, la Balvanyos Resort, precum și în alte stațiuni balneare din România.

Piscinele pentru copii, piscina exterioară, camera salină și sauna rusească (Banya) completează oferta Grand Santerra SPA și reprezintă tot atâtea motive să te refugiezi aici, fie și pentru un weekend prelungit.

Dacă vreți să vedeți mai multe poze și să vă rezervați un sejur la Balvanyos Resort prin Booking, click aici.

Piscina Balvanyos Resort

Foto: Balvanyos Resort

Tratamente spa

Foto: Balvanyos Resort

O experiență „fine dining” memorabilă

N-am destule cuvinte să povestesc despre ce-am mâncat la Balvanyos Resort, însă am să las pozele să vorbească.

the fork balvanyos menu fine dining

foto: ©Violeta Matei

Pastrav afumat

Păstrăv afumat cu gulie, sos de fenicul și tarhon, foto: ©Violeta Matei

Secreto de mangalita

Secreto de mangaliță cu conopidă, ciuperci de pădure, salvie și broccoli. Crenguța era din pâine (cel puțin așa am crezut eu), foto: foto: ©Violeta Matei

Desert

Desertul. Creme Patissiere și sorbet de mango, foto: foto: ©Violeta Matei

Nu, nu am mancat chiar pe săturate (în caz că voiați să întrebați). Da, totul a fost foarte bun. Mi-a părut rău pentru fiecare dunguliță de sos pe care n-am putut-o lua de pe farfurie.

Drumeții de la Balvanyos Resort

Iată ce drumeții puteți face în zonă (cu mențiunea că seara pot să apară urșii pe poteci):

  • Peștera Sulfuroasă: aproximativ o oră de mers prin pădure, un traseu ușor, pentru care vă trebuie, totuși încălțăminte sport sau de drumeție
  • Băile Fetelor Apor: maximum 30 de minute, pe drum forestier închis circulației auto
  • Băile Mikes: traseu de o oră (nu am fost, dar bănuiesc că nu este dificil)
  • Izvoarele Tămăduitoare: traseu de o oră ( nu am fost, dar am întâlnit pe munte un indicator – traseul era lejer, pe o potecă prin pădure)
Baile Apor, Balvanyos

Locul unde se despart traseele de la Balvanyos Resort către Băile Fetelor Apor și Izvoarele Tămăduitoare

Balvanyos - pestera sulfuroasa - verificare cu bule de sapun

Verificarea nivelului de gaz la intrarea în Peștera Sulfuroasă (cu bule de săpun) – Se poate vizita doar porțiunea de la intrare, și nici acolo nu se poate sta mult, din cauza gazului puternic

Am fost în această excursie, care a inclus și Balvanyos Resort, la invitația Visit Covasna, cărora le mulțumesc pentru primirea frumoasă și pentru lucrurile interesante pe care ni le-au arătat. Ca întotdeauna, însă, părerile sunt ale mele.

 

Violeta Matei
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.